Lenovo kopieert Amazon met dit product

Slim is het wel!
Maar het is wel slim!

We kennen Lenovo vooral vanwege zijn laptops en tablets, maar het bedrijf breidt zich steeds meer uit. Er komen bijvoorbeeld steeds meer smart-home-producten op de markt van Lenovo zoals de spraakassistent Lenovo Smart Assistent. De assistent is een kopie van de Amazon Echo.

En waarom is het dan precies een kopie? De slimme speaker werkt namelijk ook gewoon met spraakassistent Amazon Alexa, net als de Echo. Het enige verschil tussen de twee speakers is de vorm. De Lenovo Smart Asisstent is namelijk langer, ronder en beschikbaar in meerdere kleuren.

De spraakassistent herkent stemcommando’s, speelt muziek af en kan bijvoorbeeld boodschappenlijstjes maken.

Er is overigens geen specifieke reden waarom je de Lenovo spraakassistent zou moeten kopen. De Amazon Echo kost namelijk maar $50 dollar (indien je gaat voor de Echo Dot) en de Smart Assistent begint bij $129 dollar. Aangezien er verder geen verschil is tussen de twee producten, adviseren wij gewoon voor de goedkoopste te gaan.

Het enige voordeel is dat je de Lenovo speaker zo hard kan zetten, dat je de spraakassistent aan de andere kant van je huis nog kan horen. Je kan dus lekker muziek blijven luisteren als je even de kamer uit bent.

Wanneer de Lenovo Smart Assistent beschikbaar is in Nederland is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *