Lenovo snoert kritische klanten de mond

Lenovo censureert kritische klanten
Vrijheid van meningsuiting is iets wat de Chinese faalhazen niet kennen.

Lenovo is niet bepaald een hoogvlieger in de smartphonewereld. De fabrikant kent geen al te beste tijden. Hun meest recente aankoop was Motorola, maar erg top gaan de zaakjes tot nu toe niet. Waar deze merknaam ooit stond voor een razendsnel updatebeleid voor een prima prijs, is dit tegenwoordig wel anders. Ook Lenovo’s eigen toestellen lopen niet bepaald soepel, tot grote frustratie van haar klanten.

Op de Lenovo forums loopt het op dit moment de spuigaten uit. De Lenovo K8 kreeg na maanden van uitstel een tijdje geleden de beloofde update naar Android Oreo. De update blijkt echter vol te zitten met bugs en zorgt voor nogal wat moeilijkheden.

Op dit moment klagen gebruikers steen en been op de fora, maar de Chinese fabrikant censureert de boel volledig en geeft klanten geen mogelijkheid om meer te reageren op diverse klaagtopics. Een kat in het nauw maakt rare sprongen, zullen we maar zeggen.

Op het Reddit-forum (waar gelukkig wel nog gereageerd kan worden) blijken meerdere smartphones van zowel Lenovo als met Motorola-merknaam problemen te ondervinden met Android Oreo. Een potentieel groot klantverlies lijkt er kortom aan te komen voor de Chinese deugnieten.

Nog geen reacties

  1. > Over Motorola: Waar deze merknaam ooit stond voor een razendsnel updatebeleid voor een prima prijs, is dit tegenwoordig wel anders.
    Gelukkig heeft Nokia dit imago overgenomen.

    • @koeberg: …en verbeterd. Waar Motorola vroeger goede value-for-money telefoons fabriceerde met het modieuze uiterlijk van drie jaar daarvóór, zien die Nokia’s er ook nog eens goed uit. Dat doen ze goed, die mensen van HMD Global.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *