Let op! Deze bug kan je PlayStation 4 slopen [updated]

PS4
Onderneem actie om erger te voorkomen.

Er gaat momenteel een vage bug de ronde op het PlayStation Network. Een combinatie van karakters die per chat naar een PS4-gebruiker over het PS Network verzonden worden, kunnen een PS4 doen crashen. Het doet denken aan een soortgelijk probleem, dat eerder is voorgekomen met iPhones.

Om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van een grappenmaker die je de karakters stuurt, is het belangrijk om via instellingen je inkomende berichten op privé te zetten. Zo krijg je in ieder geval geen berichten van vreemden in je inbox. Mocht het toch voorkomen dat je de karakters in de inbox hebt ontvangen, open het bericht dan niet. Pak in plaats daarvan een Android of iOS toestel en verwijderd het bericht via de PlayStation app.

Let op! Deze zin kan je PlayStation 4 slopen
De bewuste karakters, via Reddit

PS4-gebruikers die zo’n bericht openen op de console krijgen te maken met een crash en moeten in het ergste geval een fabrieksreset uitvoeren. Zonder backup zijn gegevens verloren. Via Reddit spreken meerdere PS4-bezitters over de kwaadaardige bug die momenteel de ronde gaat. Het is wachten op Sony die met een firmware update moet komen om het euvel te verhelpen.

Update: Het probleem is inmiddels opgelost door Sony.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *