Let op! iPhone 4S en iPad 2 straks sneller met iOS 8.1.1

iPhone 4S en iPad 2
Apple laat bezitters van de 3 jaar oude iPhone 4S en de 3,5 jaar oude iPad 2 nog niet volledig in de kou staan en komt met een update die de apparaten sneller moet maken.

Voor mensen met een iPhone 4S of een iPad 2 was de upgrade naar iOS 8 nogal een anticlimax. De toestellen -beiden uitgerust met Apple’s A5 processor- behoorden al niet meer tot de snelsten in hun soort en na de update naar iOS 8 bleef er van de prestaties nog minder over. Vooral niet updaten luidde dan ook het advies.

Een lichtpuntje aan de horizon is dat Apple vannacht een nieuwe bètaversie van iOS 8 heeft vrijgegeven. Bèta 1 van iOS 8.1.1. bevat niet veel nieuws, althans niet direct zichtbaar. De update is vooral bedoeld om de prestaties van de iPhone 4S en de iPad 2 te verbeteren.

In de beschrijving lezen we dan ook dat de nieuwe versie is voorzien van bugfixes en verbeteringen voor de stabiliteit, alsmede een toename in de prestaties van de hier genoemde toestellen. We verwachten overigens geen wonderen, maar dat dat alles simpelweg net een fractie vlotter reageert.

Listige verkooptruc?

Boze tongen beweren dat Apple oudere hardware na een update bewust eerst langzamer maakt om ervoor te zorgen dat gebruikers uit frustratie upgraden naar een sneller en nieuwer toestel. Na een poosje verschijnt dan als blijk van goede wil een update waardoor alles weer net iets vlotter draait op de oude hardware, maar dan heeft een deel van de gebruikers al een nieuw toestel gekocht.

10 reacties

 1. “Boze tongen beweren dat Apple oudere hardware na een update bewust eerst langzamer maakt ”

  Die grap hebben ze tot nu toe iedere keer uitgehaald, ik geloof er niets van dat het iedere keer weer “per ongeluk” gebeurd.
  Er is geen enkele reden voor de beperking in snelheid aangezien het OS er in grafisch opzicht alleen maar lichter op is geworden.

  • @MrSkyline:
   En dan toch is het raar dat het wel degelijk gebeurt!! Ik werk dagelijks met alle soorten Apple producten ( Ik maak online magazines die op veel verschillende tablets moeten worden getest ) en sinds de update zijn onze iPad 3’s een stuk trager met apps sluiten en opstarten. Gelukkig hebben we ook nog zat iPad Air’s. Maar net als mijn reactie hieronder is dit geen hoax.

  • @MrSkyline: “It ain’t considered a crime unless they catch you” Onomstotelijk hard bewijs ontbreekt vooralsnog, maar ik verdenk Apple er ook van. Sterker nog, ik zou waarschijnlijk hetzelfde doen als ik aan het roer van Apple stond er zou weten dat ik ermee weg kom. iPhones blijven verkopen als een malle.

 2. Mijn opa en oma hebben een iPad 2 en iPad 3. En vorig jaar toen ik nog de ipad 1 had ( inmiddels verkocht ) waren die 2 iPad’s echt een verheerlijking. Waarbij ik me afvroeg waarom je uberhaupt een iPad air nodig hebt ( los van het betere scherm ) aangezien beide iPad’s snel genoeg waren. Nu als je ( met iOS 8 ) een app sluit of opstart gaat dat gepaard met een fiks lelijke vertraging.. Slechte zaak.

 3. Gewoon niet updaten als het niet hoeft. Voor de meeste gebruikers is upgraden niet nodig. Mijn IPad 2 draait iOS 6.1. Draait als een zonnetje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *