Levering OnePlus One vertraagd om logofout

OnePlus One
Slecht nieuws voor iedereen die met smart op de OnePlus One uit China zit te wachten. De batch met telefoons is tegengehouden bij de douane.

De budgettopper van OnePlus – een dochtermerk van Oppo – wordt inmiddels mondjesmaat uitgeleverd. Enkele early birds in de EU hebben hun bestelling (invite only) al binnen of via obscure Chinese websites een One aangeschaft. De tweede lading OnePlus One’s is echter tegengehouden bij de douane. Het logo van het Europese keurmerk had niet het juiste keurmerk. OnePlus had dit vormgegeven in dezelfde typografie als de overige tekens, maar dat is niet toegestaan. Het CE-logo moet er namelijk exact ZO uitzien, iets dat niet het geval was.

De lading is geretourneerd naar China, waar OnePlus het logo van de CE-certificering zal aanpassen. Wanneer ze weer verzonden zullen worden is nog niet bekend. Het is overigens niet de eerst keer dat de telefoon vertraging oploopt. Onlangs werd de uitlevering uitgesteld omdat er nog een OpenSSL bug (Heartbleed) gefikst moest worden.

De telefoon geniet online veel populariteit vanwege de lage prijs in combinatie met high-end specificaties. De OnePlus One heeft een 5,5-inch display, een Snapdragon 801-processor, 3 GB aan werkgeheugen en een Sony Exmor IMX214-sensor (13 megapixel) in de camera. Soortgelijke specificaties die je bij HTC, Sony en Samsung voor rond de €650 krijgt, terwijl OnePlus doodleuk 269 euro rekent voor het 16GB-model en 299 euro vraagt voor de 64GB-versie. In dit artikel lees je waarom de telefoon zo goedkoop in de markt kan worden gezet.

[lg_folder folder=”OnePlus/One/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *