‘Leveringsproblemen dreigen voor iPhone 7’

iPhone
Heeft Apple de zaakjes niet op orde?

De kans is aanwezig dat de verkoop van de iPhone 7 geen vlekkeloze start zal kennen. Het Aziatische Nikkei spreekt namelijk over problemen tussen leveranciers die handelen in onderdelen voor de telefoon. Er zou een tekort zijn waardoor de telefoons van Apple niet kunnen worden geassembleerd.

Déjà vu? Dat klopt. Toen de iPhone 6s in de winkels kwam te liggen kampte de Amerikaanse techgigant met een vergelijkbaar probleem. In Nederland zullen we vermoedelijk niet al teveel last krijgen van deze vertragingen. Apple brengt de iPhone traditiegetrouw pas in een later stadium naar ons land. Levertijden zullen naar verwachting wel toenemen als je een iPhone 7 bijvoorbeeld via een telecomnetwerk in combinatie met een abonnement hebt besteld. In 2014 waren er ook problemen omtrent de leveringen. Webshops zoals Bol.com hanteerden een levertijd tussen de 8 en de 10 weken voor de destijds uitgebrachte iPhone 6.

Volgens analist Jeff Pu zullen slechts 74 miljoen exemplaren van de iPhone 7 beschikbaar zijn ten tijde van release. Ter vergelijking: van de iPhone 6s waren in 2015 84 miljoen units leverbaar in dezelfde periode. Laten we dus hopen op niet al teveel vertragingen. De tijd zal het leren.

5 reacties

 1. De iPhone 6s had ondanks al de geruchten over leverings problemen een hele makkelijke launch. Voor release een toestel reserveren kon op de reserverings dag uren, ipv minuten zoals bij de voorgaande releases.

  Dit lijkt me eerder een verhaal uit de hoge hoed. Doen alsof er een tekort is zodat een niet zo vernieuwend toestel toch gekocht wordt. Schaarste creëert immers vraag.

  • @Donstil: “Dit lijkt me eerder een verhaal uit de hoge hoed. Doen alsof er een tekort is zodat een niet zo vernieuwend toestel toch gekocht wordt. Schaarste creëert immers vraag.”

   Schreef jij dit nu echt?

   • @ffw88: Realistische liefhebbers bestaan ook :).
    Al heb ik als het op Apple aankomst het minst liefde voor de iPhone van de laatste jaren.

    Ik kijk al weken met een scheef oog naar de Note 7. Even de Apple Keynote afwachten maar het zou zo maar eens kunnen dat ik dat een jaartje probeer.

    • @Donstil:

     Mocht je het niets vinden, laat android je niet ontmoedigen. Toen mijn iPhone 4S gestolen werd, ben ik overgegaan naar een Samsung Galaxy S3. Echter heb ik deze na een half jaar weer verkocht omdat ik niet kon wennen aan al die software van samsung. Ben daarna overgegaan naar Huawei, en hierbij was de overstap het makkelijkst als het gaat om user interface (zelfde geld voor de xiaomi)

 2. Kom op jongens! Zulke berichten komen jaarlijks weer terug als het gaat om iPhones en launch datums.

  Er is jaarlijks wel een “tekort” voordat een apple product uberhaupt is aangekondigd. Best knap he? En nog steeds vallen mensen voor zulk nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *