Lexus toont glimp van werkend hoverboard [video]

Auteur: , 13 Reacties
Lexus Hoverboard

De autofabrikant zou al anderhalf jaar werken aan het magnetische board.

Lexus laat ons iets nieuws zien in zijn serie ‘amazing in motion‘, en dit keer is het niets minder dan een teaser-filmpje van een heus hoverboard.

Eerst zien we een man op een skateboard rijden. Hij stapt af en loopt naar een superieur alternatief: het hoverboard. Zoals je in de video kunt zien zweeft het board wel – en komt er om de een of andere reden rook van af – maar blijkbaar is men nog niet zo ver dat er ook een persoon op kan zweven, want op dat moment stopt de film. Des ondanks lijkt de mensheid dichter bij een werkend hoverboard dan ooit.

Eerder had Toyota de primeur: dat board zou gebruik maken van perslucht. Ook bij dat prototype werd uit de video niet duidelijk of er nu werkelijk een persoon op gedragen kon worden.

Over de techniek achter het board van Lexus is weinig bekend. Het board zou werken met magneten en heeft zodoende een metalen ondergrond nodig: voorlopig ga je er dus niet op naar je werk. Helaas.

Een teaser-filmpje zie je op autojunk.nl.13 reacties

Dit is een bekend natuurkundig verschijnsel, ook wel bekend als het Meissner effect. Het board is waarschijnlijk gevuld met YBCO (Yttrium Barium Copper Oxide), een materiaal wat supergeleidend wordt bij de temperatuur van vloeibaar stikstof (ongeveer -200 graden C). Daar komt waarschijnlijk ook de rook vandaan. Zie ook:
https://en.wikipedia.org/wiki/Meissner_effect
@derkie0: yess correcto, destijds nog mijn profielwerkstuk over gedaan jaaaarren geleden. heb thuis nog zon experiment setje liggen waar we met stikstof een klein metalen schijfje mee konden laten zweven. Dat schijfje bleef nog flink vast “hangen” in de krachten velden, kon je flink tegenaan poken met stokje zonder dat t schijfje uit het krachtenveld kwam en viel
@dakarbemo: Quantum Locking en Quantum Levitatie?
@derkie0: bedankt wikiderkie

@pikes83: at your service ;)
Bestaat al hoor … deze is wel mooier :)
http://www.crealev.com/product/floating-hoverboard-display-2/
Mooi dit. Wordt van Autoblog naar Apparata gestuurd om dan vervolgens voor het filmpje weer door verwezen te worden naar Autojunk. Dat gaat wel wat ver. Ik zoek het filmpje wel op YouTube op.
@Donstil: Krijg je wel dubbele kudos!
@donstil……. Waar je je al niet druk om kan maken…..
Hoax
Wingarduim leviosa
Of iets van zulke sh#t
Wat heeft lexus aan deze technologie?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).