LG 49″ ultra brede monitor – overkill of handig?

Die is groot..
Je leest het goed. 49 inch!

Ik ken een aantal IT’ers en programmeurs en geen van die heren gebruikt minder dan twee beeldschermen voor hun dagelijkse werk. Dat roept de vraag op, hoeveel is te veel? LG vroeg zich dat ongetwijfeld ook af en ging aan de slag om ’te veel’ te definiëren met de 49WL95C monitor.

22-, 26- of zelfs 30-inch schermen zijn tegenwoordig niet meer ongewoon, maar met een 49-inch monitor ben je toch echt een vreemde eend in de bijt. Niet alleen is de absurde grootte van het beeldscherm een ware eye-catcher, het kan tevens ontzettend handig zijn.

Door middel van de picture-in-picture-functionaliteit kun je namelijk beeldmateriaal van meerdere bronnen tegelijkertijd afspelen. Maar wat heb je daaraan? Nou, je zou videogames kunnen spelen op deze absurde monitor. Zo kun je praktisch 360 graden om je heen kijken en bestempelt iedereen je als een hacker.

Tegelijkertijd kun je op de 5120 x 1440 pixels (108 ppi) een hele hoop informatie weergeven, bijvoorbeeld voor je werk. Heb je altijd 150 tabbladen open als je aan het browsen bent? Met deze monitor kun je bij wijze van spreken 150 tabbladen echt OPEN hebben staan.

Wil je een filmpje kijken of gamen op de gigantische monitor, dan zijn daar wat voor- en nadelen aan gebonden. Ja, het gebogen ips-paneel kan 99 procent van de srgb-kleurruimte weergeven en heeft met de hoge resolutie een haarfijn beeld, maar omdat het ding zo belachelijk groot is, kunnen zelfs ontzettend breed geschoten films niet van rand tot rand op het scherm.

Ook games zijn zo goed als nooit geoptimaliseerd voor ratio’s van bijvoorbeeld 32:9, dus rare verhoudingen, halve schermen en algemene crashes zullen vaak voorkomen. Maar hey, als je dan aan het spelen bent, dan wordt je dusdanig in de game gezogen dat je alle mogelijke problemen zo weer vergeet.

LG zal het scherm op de Consumer Electronics Show in Las Vegas verder onthullen. Dan krijgen we waarschijnlijk onder andere te horen hoeveel het grapje gaat kosten. Overigens is het Zuid-Koreaanse LG niet de eerste die zo’n belachelijk scherm op de markt brengt. Landgenoten Samsung brachten eerder dit jaar al een 49-inch gaming monitor uit met een ververssnelheid van 144 Hz.

Linus van Linus Tech Tips neemt die monitor van ruim €999 euro in de onderstaande video onder de loep. Afhankelijk van de verdere specificaties van de LG kunnen we in elk geval stellen dat deze een stukje beter is dan die van Samsung. Begin januari weten we het! Nu nog zo’n grote monitor die je kunt oprollen

[gv data=”0jSxvjT6Ec0″][/gv]

Foto bijgesneden omdat hij anders niet op je scherm paste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *