LG brengt OLED-televisie met 4K op de markt

LG brengt OLED-televisie met 4K op de markt
Vergeet 3D, het is 4K-resolutie en OLED wat de klok slaat tegenwoordig. Voor het eerst zijn deze twee technieken samengebracht in één televisie.

LG is gestart met de verkoop van de eerste OLED-televisie met een 4K-resolutie van 3840 bij 2160 pixels. Er waren al langer televisies met een 4K-resolutie, of met OLED-schermtechniek, maar nu is dit voor het eerst samengebracht in één tv. De OLED-televisie komt in twee formaten op de markt – 77 inch en 65 inch – en hebben allebei een gebogen scherm.

Zusterbedrijf LG Display ontwikkelde voor LG de Four-Colour Pixel WRGB technologie. De 33 miljoen sub-pixels zorgen naar eigen zeggen voor scherpere en meer natuurlijke tinten. De techniek is duizend keer sneller dan een LCD-scherm en voorkomt bovendien flikkeren en vaagheden. LG zegt dat deze WRGB technologie het merk in staat stelt om als enige fabrikant OLED-televsies op grote schaal te kunnen produceren.

“Wij verwachten dat OLED tv’s de verkoop van LCD’s binnen een paar jaar gaat overstijgen. LG is hier op voorbereid”, aldus Hyun-hwoi Ha, president en CEO van LG’s Home Entertainment Company.

Vanaf deze week is het in Zuid-Korea mogelijk om pre-orders te plaatsen voor de 65- en 77-inch 4K OLED tv’s. LG Nederland laat weten dat ze op korte termijn ook naar Nederland en België komen. Een prijs is nog niet bekend,

[lg_folder folder=”LG/4K_OLED_TV/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *