LG Display: LG maakt hoeveel meer winst?!

LG Display mag Apple wel een 'bedankt'-kaartje sturen
Apple zou onder andere aan deze extreme cijfers hebben meegeholpen.

Het Zuid-Koreaanse LG Display (de schermtak van LG) doet het onwaarschijnlijk goed dit kwartaal, zo blijkt uit recentelijk gepubliceerde cijfers. Waar de displayfabrikant in 2016 in het derde kwartaal 323 miljard Koreaanse won winst maakte, is dat in hetzelfde kwartaal dit jaar gestegen naar maar liefst 586 miljard won (zo’n €440 miljoen euro).

Hoe dan?
Dat is een gigantische stijging van zo’n 80%. Hoewel de verhouding van smartphone- tablet- en TV-displays nauwelijks is veranderd ten opzichte van 2016, is de winst toch gigantisch gestegen. Ook de absolute hoeveelheid displays is niet gestegen (maar zelfs ietwat gedaald). Hoe kan het bedrijf dan die gigantische stijging doormaken?

Dat heeft onder andere te maken met de gemiddelde verkoopprijs van een vierkante meter display, die in dit kwartaal van 2016 zo’n $555,- dollar was en nu $600,- dollar is. De stijging is daarnaast vooral te danken aan de groeiende hoeveelheid displays van hoge kwaliteit die verkocht worden aan (bijvoorbeeld) Apple voor de iPhones.

Apple’s en andere Apple’s
Toch is het alom positieve nieuws over de cijfers van LG Display van korte duur. De enorme stijging in omzet heeft namelijk waarschijnlijk te maken met Apple, die voor hun iPhone 8 en iPhone X een stevige partij displays kocht van LG. De voorverkoop en bijbehorende productie van de iPhone X is daarentegen een stuk lager uitgevallen.

Mogelijk heeft dat weer te maken met het feit dat Apple voor de verandering twee telefoon uitbrengt, waardoor de toestellen mogelijk in elkaars vaarwater komen. Ook gaan er geruchten de rondte dat de productie van de iPhone 8 naar beneden is bijgesteld

Nog geen reacties

    • Goede vraag! Het klopt dat Apple tot voorheen Samsung-displays gebruikte voor hun iPhones, maar met de productie van de iPhone X en iPhone 8 (Plus) hebben ze ook een aantal andere bedrijven ‘ingehuurd’. LG is een grote speler geworden op het gebied van iPhone-displays en ik vind ook informatie over Japanse displayfabrikanten. Ik neem aan dat de tientallen miljoenen iPhone-schermen niet alleen door Samsung gemaakt kunnen worden omdat het er gewoon te veel zouden zijn:P

    • @av_diver: Hoop het niet voor ze anders gaan we straks Screen-Gate zaken zien bij de X als die over een 2 tal weken op de markt is.

      Niks mis met LG hoor, maar qua schermen in de mobiele sector zijn ze niet de top, hier domineert Samsung al jaren heel eenzaam aan de top en dat is een Feit !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *