LG G Watch: 6 dingen die je moet weten

Auteur: , 2 Reacties

LG heeft alle details rondom de LG G Watch bekend gemaakt. Het horloge gaat vandaag nog in de verkoop.

1. Eerste showcase voor Android Wear

LG G watch is de eerste showcase voor Android Wear, Google’s nieuwste besturingssysteem voor wearables. Het heeft een eenvoudig en minimalistisch design – geheel knoploos. Toch kunnen we hem niet echt compact noemen, een predicaat die de Moto 360 wel krijgt. Voor de behuizing is gekozen voor roestvrij staal met een Physical Vapor Deposition-coating, aangevuld met een siliconen polsbandje in bijpassende kleur. Over kleuren gesproken: hij komt in twee tinten: Black Titan en White Gold.

2. Het scherm staat altijd aan
LG G Watch
Het scherm heeft een diagonaal van 1,65 inch en is van het type IPS. Een heel andere displaytechniek dan bijvoorbeeld de Gear Fit van Samsung, dat over een (gebogen) OLED-scherm beschikt. Het scherm is volgens LG ‘always on’, waardoor je altijd de tijd kunt aflezen. Als je op het display tapt of het horloge met een armbeweging naar je toe brengt, dan springt het volledig aan. LG heeft nog geen uitspraken gedaan over de accuduur of standby-tijd.

3. Snapdragon 400-processor

Het hart van de LG G Watch wordt gevormd door een Qualcomm Snapdragon 400-processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz, ondersteund door 512MB aan werkgeheugen. De totale opslagruimte bedraagt 4GB. De water- en stofdichte LG G Watch is via bluetooth (4.0) te verbinden met smartphones die Android 4.3 of hoger draaien.

4. Android Wear met UX
LG G Watch
Speciaal voor de G Watch en Android Wear is er een nieuwe user experience (UX) ontworpen op basis van kaarten, deze geven nuttige informatie wanneer dat nodig is. De stemherkenning maakt het mogelijk om vragen te stellen en opdrachten te geven. Een tekstbericht versturen of informatie opzoeken kan door “Ok Google” te zeggen. Door de stemherkenning zijn knoppen of toetsen op de LG G Watch overbodig. LG en Google hebben vanaf het begin nauw samengewerkt om een echt geïntegreerde gebruikservaring te ontwerpen. “Horloges die draaien op Android Wear zijn er op gericht om op het juiste moment de juiste informatie en suggesties te geven,” zo liet Sundar Pichai op Google I/O weten.

5. Nederlandse spraakherkenning

De LG G Watch zou volgens een bron van AndroidPlanet beschikken over Nederlandse spraakherkenning. Je zou er al een antwoord mee in het Nederlands kunnen dicteren, waarbij wordt gebruikgemaakt van de Nederlandse Google Tekst-naar-spraak engine.

6. Gratis LG G Watch bij een LG G3
LG G Watch
LG Nederland laat aan ons weten dat het horloge vanaf vandaag te pre-orderen is via de Google Play Store in 12 markten, zoals de Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zuid-Korea en Japan. Nederland zit daar voorlopig dus niet bij. Kort daarna komt de LG G Watch beschikbaar bij retailers in 27 markten, zoals Australie, Brazilie, Mexico, Nieuw-Zeeland, Singapore en Rusland. Ook bij deze lichting worden we overgeslagen. LG zegt dat ze binnenkort meer details bekend maken voor de Nederlandse en Belgische markt. Wel voegen ze daar aan toe dat consumenten die voor 31 augustus bij een Vodafone of Belcompany een abonnement afsluiten in combinatie met de LG G3 de LG G Watch gratis ontvangen. Dat ‘ie naar Nederland komt staat dus vast. De vraag is nu alleen wanneer precies. Als adviesprijs wordt 199 euro genoemd.

Display
1,65-inch LCD IPS, 280 bij 280 pixels
Geheugen4GB eMMC / 512MB RAM
ProcessorQualcomm Snapdragon 400
Batterij400mAh
Afmetingen37,9 x 46,5 x 9,95mm
Gewicht63g
ConnectiviteitBluetooth 4.0
Sensoren 9-Axis (Gyro / Accelerometer / Compass)
Stof- en waterresistentIP67, 30 min tot 1 meter onder water
Verwachte prijs€1992 reacties

doe maar LG G3 met een moto360, wat een lelijk ding is dit.
@MAB: Agreed!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).