LG G2 mini gaat €299 kosten in Nederland

LG G2
Net zoals Samsung en HTC een kleinere variant van hun topmodellen uitbrengen, heeft ook LG een miniversie van de G2. Dit gaat hij kosten.

De G2 mini is uitgerust met een 4,7-inch IPS beeldscherm. Niet bepaald ‘mini’. Hij is daarmee een fractie kleiner dan de G2 (5,2 inch), maar groter dan de Samsung Galaxy S4 Mini, de HTC One Mini en de Sony Xperia Z1 Compact. De resolutie van 960 x 540 pixels is daarentegen niet echt overtuigend. Daar staat tegenover dat 71% van de voorkant is gebruikt voor het beeldscherm, waardoor de randen dun zijn gebleven.

Knock knock

Net als de recent aangekondigde L-serie beschikt ook de G2 mini over de functie ‘Knock Code’. Hiermee kun je de telefoon activeren en ontgrendelen in één beweging. De gebruiker tikt in een zelfgekozen volgorde in vier onzichtbare kwadranten. Voor het patroon kan je kiezen tussen twee tot acht aanrakingen, waardoor er in totaal meer dan 80.000 combinaties mogelijk zijn.

LG G2 mini gaat €299 kosten in Nederland

De G2 mini draait op een Snapdragon 400-processor die zijn werk doet op een kloksnelheid van 1,2GHz. Het werkgeheugen bedraagt 1GB, de opslagruimte is 8 GB. De verwisselbare accu heeft een capaciteit van 2440mAh en in de achterzijde is een 8 megapixel camera geplaatst, waar ook een camera- en volumeknop zit. Vooraan bevat de camera 1,3 megapixel. De G2 Mini is 130 millimeter hoog, 66 millimeter breed en 9,8 millimeter dik. De telefoon komt met Android 4.4 KitKat.

De G2 mini ligt vanaf 21 april in de Nederlandse winkels. Het toestel komt in het zwart en wit op de markt.

[lg_folder folder=”LG/G2_Mini/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Eén reactie

  1. Teleurstellend. Met deze specs in gedachten kun je ook wel telefoons scoren die zo maar honderd euro minder kosten en nagenoeg hetzelfde bieden. De enige echte plus is waarschijnlijk dat de fikse accu, in combinatie met de relatief lage schermresolutie, garant zal staan voor een lange gebruikstijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *