LG G3 ontploft en brandt gat in matras

Auteur: , 1 Reactie

Terwijl de telefoon aan de oplader lag.

Hoe groter de accu’s in telefoons worden, des te groter de schade als er iets mis gaat in het chemische proces van deze lithium-ion-batterijen. We hebben in het verleden al verschillende incidenten met Samsung-toestellen gezien, maar ook LG’s toptoestel blijkt niet vrij te zijn van ongeregeldheden.

Op Reddit vertelt iemand dat de LG G3 – het vlaggenschip van het merk – van zijn zusje spontaan ontplofte toen het toestel ’s avonds aan de oplader lag:

‘This happened suddenly to my little sister’s phone. She was awake in her bedroom, we were annoying her to start getting ready for the morning when she was suddenly crying out that her phone exploded and we turned around to see tons of smoke coming from inside her room. It was literally right beside her.’

Volgens OP was de telefoon voorzien van de originele accu en werd de originele oplader gebruikt. Omdat ze geen brandblusser bij de hand hadden bleef de smeulende G3 een gat in het matras maken. Ze waren daardoor genoodzaakt de matras uit het raam te gooien, maar niet voordat ze nog een paar foto’s van de ravage wisten te schieten.

De nasleep:
LG G3 ontploft en brandt gat in matras

Dit is wat er overbleef van de batterij:
LG G3 ontploft en brandt gat in matras

LG heeft nog niet gereageerd op het incident. We gaan er vanuit dat dit een uitzondering is, want met miljoenen exemplaren op de markt is dit de eerste keer dat we van een incident met de G3 horen.

Lees ook: onze eerste indruk van de LG G3.1 reactie

uw0t! Dat is vrij schokkend, als ze slim zijn gaan ze dat even netjes oplossen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).