LG G3: onze eerste indruk

LG G3: onze eerste indruk
Gisteravond presenteerde LG de opvolger van de G2. De Koreanen openen daarmee officieel de pixeloorlog, want het scherm heeft er belachelijk veel (QHD). Maar zie je daar wat van terug in de praktijk? We gingen op onderzoek uit.

Pixelbonanza in het display

LG meent doodleuk dat full HD niet genoeg is. QHD, dus met een resolutie van maar liefst 2560 bij 1440 pixels, is hét antwoord volgens de Koreanen. LG heeft de individuele pixels meer dan 40 procent kleiner weten te maken, waardoor ze er belachelijk veel meer kwijt konden in het 5,5 inch display. Maar de hamvraag is; zie je het verschil überhaupt? We hebben er een Samsung S5 naast gehouden (full HD) en het verschil is met het blote oog niet waarneembaar. Toch zal de QHD-resolutie bij video’s – en dan vooral 4K-video’s- een beter en vloeiender beeld geven. En met de helderheid alsook de kijkhoek zit het bij de LG G3 wel goed. Nu is het afwachten of QHD geen aanslag pleegt op de accuduur, maar LG zegt door gebruik te maken van slimme software dat dit niet of bijna niet het geval zal zijn.

LG G3: onze eerste indruk

Het design

De achterkant is van kunststof en afneembaar, waardoor je de 3.000 mAh-accu in een handomdraai kunt wisselen. Toch wist LG de achterkant een soort premium feel te geven. Dat doen ze door er een metaallaagje overheen te leggen. Je voelt duidelijk een metalen reliëf, dat ook op de HTC One zit, en het is een stuk minder vatbaar voor vingerafdrukken dan de LG G2. Het gewicht blijft hierdoor ook gering. Dit is een serieuze vooruitgang ten opzichte van de tien maanden geleden geïntroduceerde G2.

LG G3: onze eerste indruk

Hoe ligt ‘ie in de hand?

Als telefoons met 5,5 inch schermen zijn uitgerust, zijn ze doorgaans lastig vast te houden. LG heeft dit probleem getackeld door de bezels serieus dun te maken. Aan de zij-, boven- en onderkant is de ruimte minimaal, waardoor de totale omvang van de G3 slechts een fractie groter is dan de Samsung Galaxy S5 (foto). Door slim gebruik te maken van deze dunne bezels kunnen we simpelweg stellen: als je een S5 met één hand kunt bedienen, dan lukt dat ook bij de 5,5 inch G3. Daar komt bij dat de achterkant ietwat bolvormig is, wat redelijk comfortabel in de hand ligt. Desalniettemin: je haalt wel steeds een ont-zet-tend groot toestel uit je broekzak, maar dat is nou eenmaal de trend in het topsegment der Android-telefoons.

LG G3: onze eerste indruk

De camera met freakin’ laser

De 13 megapixel camera in de achterzijde doet zijn werk goed. Daar kunnen we kort over zijn. De noviteit zit hem echter in de laserfocus naast de lens. Door een laserstraal op het te fotograferen object af te vuren – dezelfde techniek die gebruikt wordt bij radarcontroles – kan de LG G3 de afstand berekenen. Hierdoor heeft de telefoon zo’n 0,25 tot 0,3 seconden nodig om scherp te stellen, en in de praktijk bleek dat inderdaad het geval te zijn. Fotograferen doet de LG G3 daarom een stuk sneller dan de rest.

De softwareschoonmaak

LG heeft haar software – Optimus UI – serieus aangepakt. De kleurenbrei van voorheen is eruit geschopt en heeft plaats gemaakt voor overzichtelijke tinten, ronde iconen en stijlelementen zonder schaduwen. Je zou het haast een Apple-achtig flat design noemen. Dat maakt de LG G3, samen met de Snapdragon 801-proccesor die ondersteund wordt door 3 GB aan werkgeheugen, een van de meest veelbelovende Android-telefoons van het moment. Mits je geen kleine handen hebt.

Prijs LG G3

Die is officieel nog niet bekend. LG zal over een aantal weken bekendmaken wat ‘ie in Nederland gaat kosten, maar in de wandelgangen pikten we al op dat ‘ie rond de 600 euro gaat kosten. Minder dan de HTC One, Galaxy S5 en de Xperia Z2.

[lg_folder folder=”0_Reviews/LG_G3_hands_on/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *