‘LG G7 verschijnt met OLED- en LCD-display’

‘LG G7 verschijnt met OLED- en LCD-display’
Dat wordt kiezen of delen.

Nog even en LG lanceert haar nieuwste vlaggenschip: de LG G7. Tenminste, als we de geruchten mogen geloven. Volgens de laatste berichten ligt hij in mei al bij ons in de schappen. De adviesprijs? Zijn voorganger kostte bij lancering nog 749 euro, zijn opvolger is waarschijnlijk een tikkie duurder. Helemaal als LG haar plannen doorzet.

Anonieme bronnen melden tegenover het doorgaans betrouwbare ETnews dat de LG G7 in twee varianten verschijnt. Het verschil zit hem niet in de hoeveelheid werkgeheugen of opslagcapaciteit, maar in het schermtype. Volgens ingewijden kun je straks kiezen of je hem met LCD- of OLED-display wil hebben. Gezien de voordelen van OLED ten opzichte van LCD -denk aan fellere kleuren, betere contrasten en intensere zwartwaarden- zal de uitvoering met Organic Light Emitting Diodes prijziger zijn dan het traditionele IPS LCD-paneel.

Persoonlijk vind ik het niet meer dan normaal dat een high-end vlaggenschip met een OLED-scherm wordt geleverd. Gelukkig doen vrijwel alle fabrikanten dat tegenwoordig, maar er zijn uitzonderingen. Net als Huawei en Sony heeft LG de neiging om haar toptoestellen waar je de hoofdprijs voor moet betalen een Liquid Crystal Display te geven. De LG G Flex, LG G Flex 2 en LG V30 zijn de enige toestellen in het assortiment van de Koreanen met een OLED-scherm. Peperdure vlaggenschepen als de LG G6 en zijn voorgangers werden met LCD geleverd. Het is fijn om te horen dat we straks in ieder geval de keuze hebben, als de aangehaalde bronnen het bij het juiste eind hebben.

Specs LG G7
OLED- of LCD-display, de LG G7 krijgt naar verluidt een beeldscherm met een notch. Het is de designtrend van afgelopen jaar die ook in 2018 onverminderd doorgaat. Of zoals Carl Pei, CEO van OnePlus, het gisteren uitdrukte: je moet leren om er van te houden. Verder verwachten we een Qualcomm Snapdragon 845 met minimaal 64 GB aan geheugen onder de motorkap. Achterop komt wellicht een dual-camerasysteem, net als bij de LG G6 en LG V30. We gaan er van uit dat het vlaggenschip met Android 8.0 of 8.1 Oreo wordt geleverd, maar dat weet je nooit zeker bij LG. De LG V30 draait immers op Android 7.1 Nougat, al verwachten we op afzienbare termijn een software-update.

Omslagfoto: Benjamin Geskin

Nog geen reacties

  1. “Net als Huawei en Sony heeft LG de neiging om haar toptoestellen waar je de hoofdprijs voor moet betalen een Liquid Crystal Display te geven.”

    Jammer genoeg doet Apple dit ook. Oké de iPhone X wel, maar dan moet je wel je nier verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *