LG G8 ThinQ reviews: mooi maar middelmatig

Mooi maar middelmatig
De G8 ThinQ van LG heeft een heleboel gimmicks, maar hoe is het toestel over het algemeen?

LG doet met haar nieuwste vlaggenschip, de G8 ThinQ, een flinke poging om de nieuwe ‘flagship killer’ te worden, zo blijkt uit allerlei moderne snufjes (zoals de FaceID en scherm-versterker-hybride) die het toestel incorporeert. Dat snufjes niet alles is, blijkt uit verschillende reviews.

Engadget – 73/100
Engadget ziet de G8 ThinQ niet als een complete mislukking en prijst het toestel onder andere op de felle 6.1-inch display en geweldige geluidskwaliteit (met headphones). “Ambitie zonder aandacht voor de gebruiksvriendelijkheid is daarentegen een recept voor teleurstelling. Is het een verrassing dat dat precies aan de hand is met de G8?”

Wat mij betreft wel want het toestel had wat toffe snufjes (hieronder meer ‘gimmicks’ genoemd). Engadget is iets minder mals: “In het beste geval is de G8 een weinig opmerkelijk toestel dat heel veel doet, maar dat niet beter doet dan zijn rivalen. Op z’n slechtst is het een ongebalanceerde poging tot innovatie voor de innovatie. Hopelijk neemt LG een poosje de tijd om goed te kijken naar het resultaat en daar een paar lesjes van opsteekt.”

Android Authority – cijfer n.v.t
AndroidAuthority heeft een goede bijnaam bedacht voor de G8 ThinQ en dat is niet ‘flagship killer’. Neen, het medium noemt LG’s nieuwste toestel ‘gimmick galore’, een overdaad aan gimmicks. Maar we zouden dat het Zuid-Koreaanse merk niet kwalijk mogen nemen omdat het wel degelijk probeert te vernieuwen, mede door de innovatieve (doch nog niet gestroomlijnde) besturing door middel van gebaren. “Dit is de toekomst waar ik in wil leven, maar het is daar nog niet helemaal de tijd voor.”

LG zou te hard hebben ingezet op die snufjes, zonder dat de smartphone verder iets te bieden heeft. Dat gezegd hebbende concludeert het medium relatief positief: “LG’s OLED display is prachtig en de smartphone levert kwaliteit af op het gebied van kernaspecten als de headphone jack, hoge kwaliteit audio, draadloos opladen, waterresistentie, uitbreidbaar geheugen en meer.” Het is dan uiteindelijk de vraag of het LG dan eindelijk is gelukt om landgenoot Samsung te ontstijgen. Nee, zo sluit het medium resoluut af.
The Verge – 6,5/10
En ja, ook The Verge erkent dat LG wat toffe snufjes in hun vlaggenschip heeft verwerkt, al komt dat niet allemaal netjes op de pootjes terecht. Vooral de handgebaren ontvangen veel kritiek: “Ik weet zeker dat sommigen AirMotion (de handgebaren, red.) tof vinden, maar de enige valide toepassingen die ik kon bedenken zijn het aanpassen van het volume of het pauzeren van de muziek terwijl je delicate gebakjes aan het bakken bent of de muur aan het schilderen bent. De feature is niet uitgebreid of responsive genoeg om een echte handige tool te zijn.”

De conclusie van het medium is duidelijk: “Uiteindelijk is dit een geleidelijke update die meer batterij heeft, een beter scherm en processor bevat en meer RAM heeft. De smartphone van dit jaar benadrukt de Z camera die Hand ID en Air Motion mogelijk maakt. Hoewel dat interessant is, denk ik niet dat dit grote verkooppunten zijn waar iemand echt iets om geeft. Zonder die features legt deze smartphone de lat dit jaar niet veel hoger.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *