LG heeft moeite met Samsung, Huawei, OnePlus en anderen

Auteur: , Geen reacties
LG heeft moeite met Samsung, Huawei, OnePlus en anderen

De Zuid-Koreanen moeten aan de bak.

Het gaat niet geweldig goed met LG. Uit de laatste kwartaalcijfers van het bedrijf blijkt dat de smartphone-tak van de firma niet fantastisch presteert. Voor het eerst in twee jaar moet LG genoegen nemen met een kwartaalverlies. Reden zijn de tegenvallende smartphone verkopen.

De laatste keer dat LG verlies draaide als het gaat om de smartphone was in het vierde kwartaal van 2016. Het gaat om een verlies van 67,1 miljoen dollar. Een verlies van zeven procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar gelden.

LG heeft moeite om te vechten tegen de moordende concurrentie in de sector. Waar merken als Samsung, Huawei, OnePlus en Xiaomi grote stappen maken op het gebied van smartphones, weet LG niet op tijd bij te benen met de rest. Het aanbod van smartphones zal in 2019 met nieuwe merken alleen maar toenemen.

Het is te hopen dat er geen HTC-achtige toestanden gaan gebeuren met de smartphone-tak van LG. Werk aan de winkel voor de Zuid-Koreanen om van het eerste kwartaal van 2018 een mooi resultaat te maken. Onder andere de in oktober ge├»ntroduceerde LG V40 ThinQ met vijf camera’s moet helpen de verkopen op te krikken. De high-end smartphone komt in februari naar de Nederlandse markt, vier maanden na de introductie in de Verenigde Staten.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).