LG komt met nóg een opvouwbare smartphone?!

LG zal niet de eerste zijn, maar ook zeker niet de laatste
LG bevestigt de komst van een opvouwbare smartphone, maar zal naar eigen zeggen niet de eerste zijn.

De laatste tijd zet Huawei zich ontzettend hard in op innovatie, onder andere met (naar eigen zeggen) de notch en mogelijk zelfs het snelste draadloos oplaad-systeem op de markt. LG lijkt niet achter te willen blijven en onthult een smartphone met 5 camera’s (wat Huawei ook al deed) en focust zich tevens op opvouwbare toestellen.

LG bevestigt daarom officieel de komst van een buigbare smartphone, zo stelt Yonhap. Eerder ontdekte een speurneus al dat het Zuid-Koreaanse merk een bijzondere opvouwbare smartphone had gepatenteerd, maar er lijkt er nog een aan te komen.

Althans, dat kun je opmaken uit de bovenstaande patentaanvraag van afgelopen zomer. De geïllustreerde smartphone heeft namelijk een compleet ander design dan het eerder gelekte design. In plaats van drie schermen en een soort tablet-achtig design met een derde scherm aan de buitenkant, bevestigt LG nu dat het werkt aan een ‘conventionele’ smartphone die je kunt opvouwen.

Overigens laat LG-topman Hwang Jeong-hwan weten dat het bedrijf geen haast heeft met het uitbrengen van de dergelijke, potentieel revolutionaire technologie. Ze hoeven niet de eerste te zijn die zo’n toestel uitbrengt. Volgens de topman moet een opvouwbare smartphone meerwaarde hebben voor de klanten, wat in principe ver te zoeken is.

Jazeker, het is een hele sexy feature en het zou je wat ruimte in je broekzak kunnen besparen, maar als dat ten koste gaat van stevige specs of tegenwoordig essentiële functies als een vingerafdrukscanner, dan heb je er inderdaad niet zo veel aan.

Tot die tijd lijkt aller erop te wijzen dan Samsung als eerste met een buigbare smartphone komt. De presentatie van dit toestel zou in november gepland staan. Over een maand of anderhalf zullen we dus zeker weten of we alvast moeten gaan sparen voor een opvouwbare smartphone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *