LG Mobile lekt voor honderden miljoenen euro’s

Opdoeken die hap
‘Life’ is voor LG Mobile helemaal niet zo ‘good’…

et Zuid-Koreaanse LG gaat absoluut niet lekker, gekeken naar de smartphone-tak van het miljardenbedrijf. Niet heel gek, gezien de te dure, vaak niet heel indrukwekkende smartphones van het bedrijf. Wellicht is het dan toch vreemd dat het over het algemeen juist heel erg goed gaat met LG.

Je hoeft geen doorgeleerd financieel adviseur te zijn om te zien dat het helemaal niet goed gaat met de mobiele tak van LG. In het tweede kwartaal van 2019 verloor de divisie 313 miljard won, wat ongeveer gelijk is aan 237 miljoen euro, zo blijkt uit LG’s kwartaalcijfers (pdf.). In het eerste kwartaal van dit jaar ging er ook al ruim 154 miljoen euro door de plee, wat het totale verlies van dit jaar tot dusver op bijna €400 miljoen brengt.

Nu gaat het natuurlijk allemaal een beetje moeizaam in de smartphone-industrie, waarschijnlijk door het verzadigen van de markt, maar je zou je bijna afvragen of LG überhaupt de moeite moet doen om ondermaatse midrangers uit te brengen.

Tegelijkertijd mogen de Zuid-Koreanen tevreden zijn over de rest van het bedrijf, dit kwartaal. In totaal werd er een winst geboekt van 15,63 biljoen won (11,8 miljard euro), zo’n 5 procent meer als in het eerst kwartaal. Ook de winst ging omhoog, van 3,75 biljoen won in Q1 van 2019 naar 3,96 biljoen won (€3 miljard) in het afgelopen kwartaal.

Dus, als ik CEO van het bedrijf was zou ik de smartphone-tak flink op de schop nemen en me lekker gaan focussen op belachelijk brede monitoren en oprolbare TV’s.

5 reacties

  1. LG is toch wel een beetje de Sony van Zuid-Korea. Net zoals de Japanners een bloeiend bedrijf in de vele takken van de elektronica, maar het gewoon niet voor elkaar krijgen om ook de mobiele tak winstgevend te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *