‘LG moet een nieuw Galaxy Note 7-debacle voorkomen’

Note 7
Samsung vraagt zelfs haar concurrenten om hulp in de strijd tegen ontploffingsgevaar.

Het jaar begon voor Samsung nog vrij goed met de nieuwe toptoestellen, waaronder de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. Het Note 7-debacle gooide echter roet in het eten, waardoor het bedrijf nu op de blaren moet zitten. Om een soortgelijk probleem te voorkomen, schakelt Samsung nu naar verluidt zelfs de hulp in van concurrent LG.

Volgens The Korea Herald overweegt Samsung om LG Chem-batterijen te gebruiken voor hun nieuwste Note-toestel. Of deze keuze daadwerkelijk te maken heeft met de ontploffende Note 7-toestellen is echter nog maar de vraag.

Samsung maakte voor de Note-lijn namelijk gebruik van twee verschillende batterijleveranciers: Samsung SDI en vervolgens een Chinees bedrijf genaamd ATL. Na de eerste probleemmeldingen stapte het bedrijf definitief over op ATL. Desondanks bleven er Note 7-toestellen ontploffen.

Toch blijft het verrassend dat een van de grootste techbedrijven ter wereld de hulp vraagt aan een van de mindere goden. Een andere reden voor de overstap op LG Chem-batterijen zou met de financiën te maken hebben. Of de deal ook daadwerkelijk tot stand komt, zullen we nog even moeten afwachten.

De nek van de Samsung Galaxy Note 7 zelf is vrijwel volledig omgedraaid. In verband met ontploffingsgevaar is iedere gebruiker met spoed opgeroepen om het toestel in te leveren. Ook maakt Samsung de resterende smartphones onbruikbaar met behulp van een update en zijn er speciale telecomnetwerken die communicatief onbruikbaar worden op een Galaxy Note 7.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *