LG Nexus rechtszaak: bedrijf kiest eieren voor haar geld

Nexus
Het gevaar is echter nog niet geweken.

Over het algemeen worden Nexus-toestellen erg gewaardeerd door de Android-community. De toestellen zijn vaak voorzien van degelijke hardware en draaien op een schone versie van Android. Er zijn echter ook veel Nexus-smartphones van LG die hinder hebben van zogeheten bootloop-issues, waarbij het apparaat opnieuw blijft starten en onbruikbaar wordt. De aangespannen rechtszaak hiervoor lijkt effect te hebben.

Aanklagers Chimicles & TIkellis LLP hebben namelijk hun aanklacht tegen LG inzake de Nexus 5X bootloop-problemen laten vallen, nadat de tech-gigant beloofde de garantieperiode voor deze toestellen te verlengen. Hierdoor kunnen consumenten ook na hun oorspronkelijke garantieperiode hun smartphone kosteloos laten repareren, inclusief bootloop-issues natuurlijk.

Doordat LG alsnog de keutel intrekt omtrent de garantieperiode, kiest de betreffende aanklager er voor om niet verder aan deze zaak te werken. Wel lijkt de andere aangespannen rechtszaak van hetzelfde bedrijf omtrent bootloop-issues met meerdere LG-toestellen bestaan.

Ben je zelf in het bezit van een Nexus 5X-toestel en weet je niet zeker of jouw problemen onder de (vernieuwde) garantie vallen, dan raden we je aan om contact op te nemen met LG productondersteuning. We zijn benieuwd hoe de andere rechtszaak zich gaat ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *