LG onthult serie ondermaatse midrangers

Mooi, maar mooi genoeg?
LG moet hard werken om te concurreren met het Chinese budget-segment.

De laatste tijd heb ik niets anders dan lof voor de innovaties die LG aan het doorvoeren is voor hun high-end toestel, de ThinQ G8. Op het mid/low-end spectrum is het daarentegen iets minder spannend, zo blijkt uit de onthulling van een drietal reeds onthulde toestellen.

De totaal niet sexy getitelde LG K40, LG K50 en LG Q60 zullen geen revolutie in de smartphone-industrie ontketenen, wat waarschijnlijk de reden is waarom het Zuid-Koreaanse merk de smartphones nog vóór het MWC 2019 onthult. Laten we zeggen dat het merk zelf ook niet super trots is op deze line-up, en het podium bewaart voor de met gebaren te besturen, effectief FaceID-implementerende, met het display audio versterkende ThinQ G8.

Begrijp me niet verkeerd, de bovenstaande toestellen zien er best wel strak uit. Wellicht een beetje aan de dikke kant, maar verder relatief randloos en met een nette, subtiele notch. Onder de motorkap is een ander verhaal. Alle modellen in de serie hebben een niet nader genoemde 2Ghz octa-core chipset. De beste van het stel, de 6,26-inch Q60, sport 3GB RAM, 64GB geheugen (uitbreidbaar) en een behoorlijke 3,500mAh batterij. Verder is het toestel uitgerust met een triple-camera-set-up (16MP) en een 13 megapixel selfiecamera.

De K50 heeft dezelfde batterij en hoeveelheid RAM, maar slechts 32GB uitbreidbaar geheugen en een dual-camera van 13MP (met dezelfde selfiecamera). De goedkoopste smartphone, de 5,7-inch K40, heeft 2GB RAM, 32GB uitbreidbare opslagruimte een 3,000mAh accu en een enkele 16MP camera.

Het is in dit segment behoorlijk afhankelijk van de prijs of de toestellen levensvatbaar zijn, omdat de Chinezen de smartphone-prijzen van deze toestellen domineren. Huawei, Xiaomi en Oppo zijn slechts een paar van die merken die behoorlijke midrangers hebben voor zeer goedkope prijzen. Het is dan ook maar de vraag of LG hun tegenvallende cijfers kan opkrikken met deze reeks.

Vergelijk de Q60 bijvoorbeeld met de Redmi Note 7, die voor €150 al alles beter doet dan de Q60. De vraag resteert dan of LG onder die prijs kan gaan zitten en dat betwijfel ik zeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *