LG V40- Deze over-de-top feature wordt toch echt een trend

Beetje veel?
‘Met al deze camera’s leg je het heden, verleden en de toekomst retescherp vast.’

Eind augustus deden er al geruchten de ronde, maar nu is het officieel: De LG V40 krijgt niet één, niet twee, maar een belachelijke 5 camera’s. Erg leuk om indruk te maken op je vrienden, maar nuttig is het totaal niet.

LG onthult vandaag de eerste officiële beelden van de aankomende LG V40 ThinQ. De verrassend sensuele teaser is overigens niet heel subtiel in de ‘nieuwe’ feature die niets meer is dan overdaad. Het getal 5 wordt namelijk op een scala aan verschillende manieren uitgebeeld en je zou je bijna afvragen of de smartphone dan ook nog iets anders te bieden heeft.

Hoewel nog niet bekend is wat voor lenzen er aan de achterzijde worden ingebouwd, kunnen we er een beetje van uit gaan dat het om een normale camera, een optische lens en een lens met wide angle gaat.

[gv data=”C6rhsBjjeiA”][/gv]

Verder is er wat betreft specs nog helemaal niks onthuld, behalve dat het om een stevig 6.4-inch display gaat. Verder zal het toestel in eerste instantie uitkomen in de kleuren New Platinum Grey, Moroccan Blue, en Carmine Red; de matte finish zou volgens het Zuid-Koreaanse bedrijf zachter aanvoelen, kraswerender zijn en niet zo snel vingerafdrukken ‘aantrekken’. En over vingerafdrukken gesproken, de scanner zit aan de achterkant, onder de triple-camera setup.

LG is niet de eerste die een overdaad aan camera’s in hun smartphone verwerkt. Recentelijk kwam Samsung met deze Galaxy-telefoon op de proppen en Apple zou er in 2019 ook aan gaan geloven.

Dat roept de vraag op, gaat de smartphone-industrie niet een beetje te ver? Nu, als het alleen het worstelende LG zou zijn, hadden we het kunnen afschuiven op een merk dat wanhopig probeert klanten te trekken. De twee grootste jongens in de business zetten daarentegen ook in op een triple-camera setup en de bronswinnaar in dat lijstje – Huawei – heeft al een toestel met twee dubbel-camera’s en een toestel met 5 camera’s.

Ontwikkelingen in deze sector zijn altijd een beetje sketchy, omdat ze vaak een beetje een gimmick zijn, maar toch wel handig. Neem bijvoorbeeld de notch, die zoveel mogelijk schermruimte creëert maar natuurlijk ook een design- en verkooptruc is. Of wat dacht je van de biometrische hype. Een tijd lang hadden smartphones FaceID, een vingerafdrukscanner, irisscanner, gezichtsherkenning, stemactivatie en linker oorlel sensor.

Toch lijkt de camera-hype zijn hoogtepunt nog niet bereikt te hebben. Wat houdt een fabrikant bijvoorbeeld tegen om een sextuple camera-setup te ontwikkelen. Sexy naam en “de allerscherpste selfie’s ooit”. Hel, welke fabrikant gaat er als eerste een gros camera’s in zijn telefoon verwerken. “Maak de allerscherpste foto’s waarmee je tot op een atoom nauwkeurig kunt scherpstellen. Kijk 360 graden in de rondte en met de nieuwe time-space-functie kun je niet alleen het heden vastleggen, maar tevens in het verleden en in de toekomst kijken.” Leuk, maar natuurlijk een beetje onzin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *