LG vraagt feedback over notch aan Reddit, rent gillend weg

Auteur: , 5 Reacties
‘LG G7 ligt in mei in de winkel’

Alsof het ooit een geheim is geweest dat vrijwel niemand een inkeping ziet zitten.

Vrijwel niemand weet hoe de zaakjes er bij LG voor staan op dit moment. Althans, wanneer het aankomt op hun smartphonetak. De LG G7 is uit angst voor de concurrentie maar een stuk naar voren geschoven, waardoor het marketingteam nog tijd heeft om zich te oriënteren in wat de consument wil.

Een van de laatste trends is de toevoeging van een inkeping aan smartphones. LG besloot om de proef op de som te nemen en aan de grootste Andrdoid community ter wereld, r/Android van Reddit, te vragen in hoeverre zij een notch zagen zitten. Om een lang verhaal kort te maken: niet heel positief.

Top Comment:
LG notch

Vrijwel elke Reddit-gebruiker uitte zijn of haar ongenoegen over deze trend. Ook waren het er veel mee eens dat de oplossing van Samsung (minimale randen) veel mooier en beter is. Na een stormlading aan feedback had LG er blijkbaar genoeg van, want het verwijderde pardoes haar account op Reddit en haalde de vraag weg.

Een besluit dat de moderators niet erg op prijs stelden, aangezien er veel tijd in het verificatieproces van LG is gestoken op r/Android. Ze hebben zich dan ook niet meer gemeld bij de moderators. Zou het bedrijf zich vergist hebben en nu hals over kop de notch weg gaan halen? Wij betwijfelen het ten zeerste…5 reacties

https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/tZX7KpXAesPHgojnA9Mrbg-970-80.jpg

LG G7. Op deze manier niks mis mee…
@ffw88:
Als je dit doet (wat nu netjes lijkt) dan moet je je software over een paar jaar weer helemaal aanpassen als we totaal zonder notch kunnen, omdat we dan echt een totaal scherm hebben.
Bij Apple loot daarom het scherm achter de notch virtueel door. Ontwikkelaars hoeven hun software dan niet aan te passen als de notch kleiner wordt of helemaal verdwijnt.
Ik (als iPhone X) gebruiker stoor mij al maanden niet meer aan de notch, dat is iets wat heel belangrijk lijkt vanachter je pc maar in daadwerkelijk gebruik totaal niet spannend is.

Wat mij echter wel stoort is het gebruik van de notch bij de huidige generatie Android toestellen. Deze gebruiken zonder uitzondering een notch aan de bovenkant en een bezel aan de onderkant. Dat slaat eigenlijk nergens op. Draai dat ding 180 graden en het probleem had opgelost geweest.
@donstil: inderdaad je ziet de notch niet meer.
Ach het blijft een kwestie van smaak. Ik vond de S8 wel mooi toen hij uitkwam. Maar toen kwam de iPhone X en toen zag de S8 er opeens bedaagd uit. Maar de notch wordt voor sommige met Apple geassocieerd, en dat is voor sommige al reden genoeg om de azijnkraan open te draaien. Zeker op Reddit. Op de LG G7 is het weer vlees nog vis. En een notch, en een dikke rand onder het scherm.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).