LG Vu 3, een phablet voor mensen met brede handen

LG Vu 3
Dat phablets steeds populairder worden is geen geheim meer, zelfs Apple zou overwegen om er eentje op de markt te brengen. LG heeft de Vu 3 niet alleen voorzien van een groot scherm (5.2-inch, 1280 x 960 pixels), maar ook nog eens een heel breed scherm. De aspect ratio is namelijk 4:3 in plaats van 16:9.

Deze ‘vierkante’ beeldverhouding is ongebruikelijk voor telefoons, maar kennen we natuurlijk nog wel van ouderwetse televisies. LG koos bij de eerste generatie Optimus Vu en de Optimus Vu II ook al voor deze beeldverhouding.

LG voorziet deze grote smartphone ook van een zogenaamde ‘Rubberdium Pen’ waarmee je gemakkelijk op het scherm kan tekenen en schrijven. Vergelijkbaar met de S Pen zoals Samsung die bij de Galaxy Note levert.

Als je een LG Vu 3 openmaakt zal je een 2.26 GHz quad-core Snapdragon 800 processor vinden en 2GB RAM. Aan de achterkant is een 13 megapixel camera gemonteerd en aan de voorkant zit uiteraard ook een camera.

De Vu 3 draait op Android 4.2.2 (Jelly Bean) en beschikt over een “Guest Mode” die het mogelijk maakt om mensen bepaalde zaken op je telefoon te bekijken zonder dat ze toegang hebben tot alles. Een grappige optie is de doorzichtige Quick View cover waarmee je zonder het klepje te verwijderen bepaalde informatie kan aflezen.

Net als de LG G2 beschikt de V3 ook over Knock On, een optie waarmee je het toestel kan laten ‘ontwaken’ door tweemaal op het scherm te duwen. Vanaf 27 september is deze telefoon verkrijgbaar in Zuid-Korea. Of deze telefoon ook naar Europa komt is nog niet bekend.

[lg_folder folder=”LG/Vu_3/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. Hij is wel erg breed, maar ik vind het niets, bij dit scherm mis je het fysieke toetsenbord, lijkt mij. Het grappig van die achterzijde, maar gelijk doorvoeren op alle telefoons, hoef je de telefoon niet om te draaien, om de tijd af te lezen. Dat is wel tof gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *