Lichaam populaire gaming-YouTuber gevonden

Auteur: , Geen reacties
Zonde

Het tragische verhaal van een aanstormende YouTuber.

Het lichaam van de gaming-YouTuber Desmond Amofah, beter bekend onder zijn alias Etika, is gisteren gevonden in de East River in New York, zo meldt de New York Post. De jongen van 29 werd bekend met zijn reviews van Nintendo-games en reacties op internet-fenomenen in het algemeen. De doodsoorzaak is officieel nog niet bekend, maar er zijn allemaal bewijzen die zelfde richting in wijzen.

De jongen werd vorige week als vermist opgegeven nadat hij een verontrustende video op zijn kanaal plaatste. Hierin sprak hij onder andere over zelfmoord, zijn mentale gezondheid en de manier waarop YouTube (en fans) met hem om zouden zijn gegaan. Voordat zijn lichaam werd gevonden werden wat persoonlijke spullen, waaronder zijn portemonnee en een Nintendo Switch, gevonden op de Manhattan Bridge.

In de reeds verwijderde video zegt Amofah wat verontrustende dingen. “Het spijt me dat mijn nalatenschap bevlekt is. Ik hoop dat mijn verhaal YouTube een betere plek kan maken en dat mensen in de toekomst beter weten wat de grenzen en limieten zijn van hoe ver dingen mogen gaan.” Naast de cryptische statements is hij ook redelijk expliciet: “Ik was eerst niet suïcidaal, echt niet. Maar ik realiseerde me niet dat de muren op me af kwamen. Ik had nooit de intentie om mijn eigen leven te nemen, maar ik ben te ver gegaan. Blijkbaar ben ik mentaal ziek.”

Kortom, we kunnen met relatieve zekerheid zeggen dat de YouTuber zelfmoord heeft gepleegd. Het is ook niet voor het eerst dat je jongeman met zelfdoding in aanraking is gekomen. Eerder dit jaar belde een verward persoon de Amerikaanse hulpdiensten vanuit Amofah’s huis. De anonieme persoon (waarschijnlijk Amofah) werd opgenomen in een psychiatrische inrichting.

Het afgelopen half jaar was erg bewogen voor de YouTuber en streamer. Hij kwam meerdere malen in aanraking met de politie vanwege zijn instabiele mentale gezondheid en moest zijn YouTube-kanaal met 600.000 subscribers offline halen vanwege zijn extreme acties op het internet, waaronder zijn verontrustende tirades, het aanhalen van controversiële en veelal voor livestreams ongeschikte onderwerpen en het streamen van porno op YouTube.

Foto @NorieLux/TwitterEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).