Lichtgevend bierflesje 2.0 van Heineken komt in 2014

Lichtgevend bierflesje 2.0 van Heineken komt in 2014
In een donkere feestzaal of bouncende club is het lastig bierflesjes van elkaar te onderscheiden. Tevens ook het minst interessante wat je op zo’n moment kunt doen, bierflesjes van elkaar onderscheiden, maar goed. Heineken probeert haar flesjes wat meer onder de aandacht te brengen met Heineken Ignite.

Het bierflesje dat we hier onlangs al hebben besproken is uitgerust met LED-verlichting aan de onderkant om het hele flesje mee op te lichten, een microprocessor, een bewegingsmeter en een draadloze verbinding. Ze geven licht wanneer je een slok neemt of het flesje adt, en doven wanneer ze op de bar staan. Bij genoeg decibels knipperen ze mee met de muziek. Leuke marketinggizmo van een paar Don Drapers tijdens de Milan Design Week 2013, meer niet.

Of wordt de Heiniken Ignite meer dan dat?

Dankzij de introductie in Italië weet Heineken nu hoe het flesje presteert in de praktijk. Daarom wordt het flesje nog dit jaar in nachtclubs in zeven van Heineken’s grootste markten geïntroduceerd. En sterker nog, vanaf volgend jaar wordt de Heineken Ignite 2.0 geïntroduceerd, en zullen we de flashy bierflesjes op steeds meer plekken tegenkomen. Zoals WSJ het stelt: technologie wordt dé favoriete tool in marketing. Of ze de flesje ook aan consumenten zullen verkopen en wanneer hij in het Nederlandse uitgaansleven te bewonderen is, is nog niet bekend.

HIER zie je de Heiniken Ignite in actie.
[lg_folder folder=”Heineken/Ignite/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *