Liegt LG over camerakwaliteit van haar vlaggenschip?

LG V30 leak
Foei LG, foei!

Voordat de LG V30 officieel gelanceerd werd, toonde het bedrijf ons al enkele teasers over wat we konden verwachten van het te verschijnen toestel. Een van de uitstekende features is de camerakwaliteit. Volgens LG beschikt het apparaat over een lens met een diafragma van f/1.6, waardoor het apparaat met stip het hoogste diafragma van alle smartphones op de markt heeft.

Dit zorgt ervoor dat de sensor meer licht opvangt, waardoor (met name) foto’s in situaties met weinig lucht een stuk mooier en scherper dan op smartphones met een lager diafragma. In de geschoten kiekjes van de LG V30 vinden we echter informatie terug waarin een diafragma wordt vastgesteld van f/1.7 via de LG Galerij-app.

Kijk je de kiekjes via Google Foto’s, dan zien we een apertuur van f/1.69. Ook de frontcamera beschikt over hetzelfde ‘probleem’. Het is nog onduidelijk of het probleem komt door pre-productie software, of dat LG daadwerkelijk iedereen probeert te misleiden met haar diafragma-claims. Het bedrijf zelf heeft echter nog niets van zich laten horen.

Desondanks blijft de LG V30 een zeer interessant toestel. Dankzij het grote OLED-scherm, de randloze behuizing en razendsnelle specs is dit een serieuze concurrent van andere Android-fabrikanten te noemen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *