Liever geen boetes? Pas op wat je leuk vindt!

Liever geen boetes? Pas op wat je leuk vindt!
Gedraag je online en voorkom een hoop ellende.

De kloof tussen internet en realiteit wordt steeds kleiner. De politie kan bijvoorbeeld al boetes uitschrijven op basis van beelden van een dashcam die op het internet zijn gedeeld. Ook online misdragingen kunnen flinke gevolgen hebben. We zagen het al in het verleden met de online pestberichten in de richting van Silvana Simons. De nare uitingen op sociale media moesten de verdachten uitleggen tegenover een rechter.

In Zwitserland is het helemaal oppassen geblazen, blijkt uit een bericht van The Guardian. Een man in het Europese land had diverse lasterlijke berichten op sociale media geliked. Berichten die onder andere racisme en antisemitisme verheerlijken. De Facebook-gebruiker klikte op het duimpje omhoog bij deze berichten. De man werd uiteindelijk opgepakt voor zijn online gedrag.

Een rechter in Zwitserland heeft uiteindelijk de man een geldboete opgelegd van 4.000 Zwitserse frank. Dat komt neer op zo’n 3.700 euro. Volgens de rechter zit er geen verschil tussen het zelf posten van haatdragende of lasterlijke berichten, of het liken hiervan.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *