Ligt de Bitcoin al lang ondersteboven zonder dat we het zien?

Bitcoin-plafond-bodem
Deze analist doet een schokkende ontdekking.

Zoals we al eerder vertelden lijkt de grens van $ 4.000,- steeds meer op een glazen plafond voor de Bitcoin. Steeds als de cryptomunt door die grens heen schiet valt hij erg hard terug. Volgens crypto-analisten is hier een gek psychologisch fenomeen aan de hand. Immers, toen de koers nog rond $ 20.000,- stond, dacht niemand na over $ 4.000,-. Toen de koers naar $ 9.000,- zakte sprak men over dit getal als theoretische bodem.

Zo ging het woordspel Bitcoinboggle nog wel even door en ergens werd die $ 4.000,- van een theoretische bodem via een reële mogelijkheid en werkelijkheid ineens een plafond. Tot overmaat van ramp blijkt dat plafond nu ook nog eens redelijk moeilijk open te breken. Als je daarbij bedenkt dat de Bitcoin van origine bedoeld was om financiële transacties te vereenvoudigen zien we dit doel juist voorbij geschoten is. Banken en Blockchain-bedrijven werken nu samen en JP Morgan zet zelfs een eigen cryptomunt op.

Als je dit zo bekijkt zou het wel eens zo kunnen zijn dat de Bitcoin een hype is en dat we al lang naar een metershoog plafond kijken. In dat geval zou de koersval wel eens diep en pijnlijk kunnen zijn. Gelukkig voor de Bitcoin-bezitter zijn er ook zat mensen die er juist andersom naar kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *