Lijstje: 5 alternatieven voor de Android Facebook app

Tijd voor een alternatief!
Want de officiële Facebook app neemt tegenwoordig wel erg veel ruimte in…

De officiële Facebook app is er de laatste jaren niet fijner op geworden. Je kunt alleen nog via een omweg de nieuwste berichten op je tijdlijn vinden en om je berichten te lezen moet je een aparte app downloaden. De app neemt al 250 MB aan opslagruimte in en daarom gingen wij op zoek naar alternatieven.

1. Friendly For Facebook
Deze app heeft op Google Play 4,5 van de 5 sterren. Facebook Messenger is ingebouwd in deze app, waardoor je dus de Facebook app én de Messenger app kunt verwijderen op je telefoon. Ook kun je video’s op je tijdlijn met deze app downloaden zodat je ze later nog kunt bekijken of naar je vrienden kunt doorsturen.

Een ander groot voordeel aan deze app is dat je de Facebook tijdlijn kunt aanpassen. Je kunt ervoor kiezen om bepaalde posts niet te laten zien of juist meer te laten zien. Ook kun je de app een andere kleur geven dan het standaard Facebook blauw.

Misschien is het grootste voordeel nog wel dat je de app kunt afsluiten met je vingerafdruk of met een code.

2. Simple For Facebook
Deze applicatie heeft iets meer dan 4 sterren van de Google Play community gekregen en is gebasseerd op Folio for Facebook.

Het is een simpele app waarbij je toegang krijgt tot Facebook berichten zonder Messenger te installeren en je krijgt de mogelijkheid om te kiezen uit een aantal kleurrijke thema’s.

3. Metal For Facebook
Metal For Facebook heeft 4,1 van de 5 sterren op Google Play. Met deze applicatie kun je je berichten, tijdlijn en notificaties vanuit iedere app bereiken door te tikken en te swipen. Je kunt notificaties aan of uitzetten, maar dit is helaas nog niet mogelijk voor de berichten.

Verder kun je ook kiezen uit drie thema’s: de donkere modus, wit of standaard Facebook blauw. De donkere modus is vooral handig als je ’s avonds in bed ligt en niet verblindt wil worden door je telefoon.

De applicatie neemt maar 2,99 MB in gebruik en is ideaal voor telefoons met weinig geheugen.

4. Swipe For Facebook
Dit alternatief voor Facebook krijgt ook 4,1 van de 5 sterren van de Google Play community.

Volgens de ontwikkelaar Happening Studios is deze app de soepelste en gladste Facebook app die er is. De app lijkt in veel manieren op de originele Facebook app, maar het is ‘m niet. De applicatie is zeer bewerkbaar en scheelt enorm in batterij verbruik. Ook kun je deze app afsluiten met een code of met je vinger.

5. FaceLyt For Facebook Lite
FaceLyt For Facebook Lite krijgt precies 4 sterren en is, zoals de titel al doet vermoeden, een lichte Facebook app.

De app ondersteunt Messenger chatheads, zodat je nog sneller met je vrienden kunt chatten. Daarnaast kun je met deze app ook foto’s en video’s van je tijdlijn opslaan. Daarnaast is deze app ideaal als je internetverbinding niet snel is: door User Agent veranderd de app vanzelf in een basic versie.

Gebruik je zelf nog steeds de officiële Facebook app of gebruik je een alternatief? Laat het ons weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *