Lijstje: karige Nintendo Switch launchgames in beeld

Nintendo Switch
Een overzicht van alle spellen die meteen op 3 maart beschikbaar zijn.

We zijn slechts enkele dagen verwijderd van de officiƫle release van de Nintendo Switch. Waar de unieke features van het apparaat zo vaak onder de loep zijn genomen, zo weinig is er aandacht besteed aan de beschikbare games. Niet gek, want bij de release blijken er maar 9 games beschikbaar te zijn.

Van die 9 launchgames zijn er eveneens slechts een paar die ons echt warm maken om de console Ć¼berhaupt aan te schaffen. Onderstaande lijst toont de volledige line-up van de Nintendo Switch, inclusief adviesprijs.

1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild -59,99 euro
Nintendo windt er weinig doekjes om dat deze Zelda-titel het absolute hoogtepunt moet zijn van de Switch line-up. In dit deel verken je met Link de wildernis van Hyrule, waarin vele vijanden en meer dan 100 tempels en puzzels op je wachten. Daarnaast moet je Link blijven voorzien van de juiste kleding om de temperatuursverschillen aan te kunnen.

Zelda Breath of the Wild

2. Super Bomberman R – 49,99 euro
Dit stukje pure nostalgie komt met een flink prijskaartje, maar dan heb je ook wat. De speciale Bomberman-serie van Konami keert terug op de console en dankzij de 3D-graphics kunnen bommen nu ook op verschillende hoogtes exploderen, wat weer een extra stukje tactiek met zich meebrengt. Met name de lokale multiplayer heeft de potentie om een huiskamertopper te worden.

3. 1-2-Switch – 49,99 euro
Of deze releasegame in de smaak gaat vallen, is nog te bezien. Apart is 1-2-Switch zeker, waarin je met de Joy-Con-controller het opneemt tegen een ander waarin je verschillende geschetste situaties op het scherm na moet doen. Het doel is natuurlijk om dit beter en sneller te doen dan je tegenstander.

4. Skyanders: Imaginators – 59,99 euro
In Skylanders: Imaginators kun je in alle vrijheid je eigen Skylander creƫren. De game verschilt (helaas) nauwelijks van de andere consoleversies. De game verschijnt als starter pack, waarin je meteen aan de slag kunt met twee ingepakte Skylander-figuren.

Skylanders Imaginators

5. Just Dance 2017 – 59,99 euro
Net als Skylanders is ook Just Dance 2017 al een tijdje te spelen op concurrerende consoles. Dat weerhoudt Nintendo er echter niet van om een port beschikbaar te maken voor de Switch. Naast de Joy-Con controller kun je ook je smartphone gebruiken om je dansmoves te tonen aan je kamergenoten.

6. I Am Setsuna (digitale game) – prijs n.n.b.
Ook deze JRPG is al een tijdje beschikbaar in de Playstation Store. In deze game reis je als Setsuna door een koninkrijk dat eens per decennium een offer brengt aan de duivel. Aan jou natuurlijk de taak om dit offer hoogstpersoonlijk zelf af te geven.

7. World of Goo (digitale game) – prijs n.n.b.
Wederom een game die oorspronkelijk al eerder te vinden was op andere consoles. De van oorsprong pc- en Wii-game zet je hersens aan het werk door jou moeilijke puzzels op te laten lossen met behulp van Goo, een soort gelatineachtige rommel waarmee je bruggen en torens bouwt om de levels te voltooien.

World of Goo

8. Little Inferno (digitale game) – prijs n.n.b.
Ook in deze game mag je puzzelen totdat je een ons weegt. Little Inferno draait simpelweg om het aanhouden van een haardvuur. Dit doe je door spullen te kopen en deze vervolgens de haard in te mieteren. Door puzzels op te lossen leer je hoe snel iets in vuur en vlam opgaat. Een aparte game met een aparte stijl voor de liefhebber.

9. Human Resource Machine (digitale game) – prijs n.n.b.
In deze port (zucht) is het de bedoeling dat je codeert aan de hand van simpele tools die je tot je beschikking hebt. Daarbij moet je verschillende wiskunde berekeningen ontfutselen, waardoor Human Resource Machine hoogstwaarschijnlijk niet op veel verlanglijstjes is terug te vinden.

Al met al zijn er weinig toffe games die je op 3 maart tegelijkertijd met de Switch kunt kopen. Hopelijk komt Nintendo snel met nog meer toffe spellen op de proppen.

3 reacties

  1. Ja, de line up is gewoon Ruk te noemen …
    Niks hater maar gewoon de feiten opsommen.

    1 Mega game wat in weze een WiiU game is, want daar komt Zelda ook op uit (5 jaar oude console !) en die verschilt niet veel met de Switch versie.
    De rest is allemaal spul Wat je soms al jaren op andere consoles op smartphone kan spelen.
    Vooral dat motion gedoe met 1 2 Switch zitten de meesten niet meer op te wachten, was leuk in 2007, nu 10 jaar later geloven we dat wel.
    Typisch Japans om een wedstrijdje te doen om een koe te melken.

    Nee, Zelda daar zal je het even mee moeten doen.

    Slimme mensen wachten af tot de kerst en slaan dan hun slag.

  2. Je kunt zeggen wat je wilt maar de Switch is wereldwijd overal uitverkocht. En als ik zeg uitverkocht dan bedoel ik Ć©cht uitverkocht. Consoles, games, accessoires, ze zijn niet aan te slepen! Doet me echt denken aan de tijden van de Wii (en dat was een enorme hit voor Nintendo). Ik hoop dan ook dat de Switch veel gaat verkopen want: Veel interesse = veel geinteresseerde developers = Meer games!

    • @premiumduitser: op site van intertoys gewoon te bestellen en 3 maart in huis. En zo heb ik wel meer websites gevonden waar die gewoon nog te bestellen in. coolblue en bol.com melden inderdaad hij is uit verkocht. maar als je zoekt zijn er nog genoeg webshops te vinden waar je hem gewoon 3 4 of 5 maart in huis hebt.
      Het is een leuk concept maar heb er een hard hoofd het echt succes is. weinig games geen streaming dienst wel erg weinig op slag online games die zo groot zijn ze niet eens op de opslag kunnen maar alleen op extrene hoe kan je het bedenken 32 gb . kom op zeg

      http://www.intertoys.nl/games/nintendo-switch/nintendo-switch-spelcomputer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *