Lijstje: PC klassiekers die nog steeds populair zijn

PC Klassieker
Welke games van vroeger speel jij nog?

Tegenwoordig worden we wekelijks overspoeld met een vracht aan nieuwe games. Van smartphone tot console en van handheld tot tv: ieder apparaat beschikt tegenwoordig wel over een paar spellen. Vroeger waren we vooral afhankelijk van onze oude vertrouwde computer, waar misschien wel de mooiste spellen voor zijn gemaakt. Maar welke games hebben ondanks hun leeftijd nog steeds een plekje in ons stoffige cd-station?

Op de vraag wat een oude pc-game zo goed en verslavend maakt, reageerden veel van de liefhebbers van nostalgische games dat het spel hen ‘bezighoudt op een mentaal intensieve‘ manier. Denk bijvoorbeeld aan strategiegames waar je voor iedere stap die je zet wel twee keer nadenkt. Op de een of andere manier weten consoles hier niet aan te tippen. Hieronder een lijstje van strategische topgames die de test der tijd hebben doorstaan.

Age of Empires 2
In 1999 kende Microsoft een ware klapper op de gamemarkt met Age of Empires 2. Het spel vloog meer dan 2 miljoen keer over de toonbank in de eerste paar maanden. Natuurlijk ziet de game er voor hedendaagse standaarden erg lelijk en simplistisch uit, maar het strategische aspect blijft voor velen erg verslavend. Er zijn zelfs ware Age of Empire 2 communities die van geen ophouden weten.

Command and Conquer

Command and Conquer Generals & Zero Hour
Het origineel Command and Conquer Generals en de uitbreiding Zero Hour kenden hun release in 2003. Ook dit spel ziet er op het gebied van graphics erg simpel uit, maar vergis je niet: dit spel eist volgens veel C&C fans heel veel van je tactische vaardigheden. Dat in combinatie met een interessante verhaallijn en de uitgebreide mogelijkheden qua speelstijlen maken het zelfs in 2017 een interessante pc-game met veel trouwe fans over de wereld.

Starcraft I
Hoewel het eerste deel lang niet zo succesvol is als zijn opvolger, blijft Starcraft I bij velen een speciaal plekje in het hart houden. Mede doordat speler tot het uiterste worden gedreven op strategische en tactische vaardigheden, wordt het spel bij veel Starcraft-spelers beter op waarde geschat dan het commerciële deel 2. Ook Starcraft I kent nog een actieve community van enkele tienduizenden fanatici.

Ultima

Ultima Online
Misschien niet een heel populaire naam onder de meeste gamers, maar Ultima Online is ondanks haar 19 jaren oud nog steeds bijzonder populair onder een select groepje. De online multiplayer game met RPG-elementen blijft trouw aan haar roots, waardoor het zelfs op de dag van vandaag trouwe fans overhoudt. De hardcore fanbase van Ultima Online staat op ongeveer 250.000 mensen.

2 reacties

  1. Dune II, de daddy van RTS en C&C series uit 1992!
    6 tot 8 uur per level, geen enkele game kan er voor mij aan tippen, en zeker niet voor 4 megabyte LOL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *