Likes en volgers te koop, nieuw in verpakking, nog nooit gebruikt

Likes te koop
Het was altijd zo dat als er iets gestolen werd via het internet, dit vaak creditcard-nummers waren. Maar nu, in een tijd waarin sociale media een steeds grotere rol gaat spelen, kan je ook likes en volgers kopen op de zwarte markt.

Je kan op bepaalde fora direct handelen met de hackers die deze ‘goederen’ aanbieden. Zo kost daar bijvoorbeeld 1000 Instagram-likes (op wat je dan ook wilt) 30 dollar. Ter vergelijking, dezelfde hoeveelheid creditcardnummers kost je slechts 6 dollar.

Er zit natuurlijk niemand 1000 keer ergens op te klikken. De volgers en likes komen van een gehackte accounts af, wiens inloginformatie onderschept is met een aangepaste versie van het virus dat bekend staat als Zeus.

Voorheen werd dit stukje software gebruikt om creditcard- en bankgegevens te krijgen, maar tegenwoordig is het dus lucratiever om Facebook- en Instagram logins te verkrijgen en deze te gebruiken om likes te genereren. Bedrijven worden namelijk steeds meer afgerekend op hun status op de sociale media, en het is dus voorstelbaar dat ze bereid zijn geld neer te leggen om deze te versterken.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *