EPISCH: Elon Musk gooit weer een raket de lucht in


Wat is er beter dan een raketlancering als je net uit een vrijdagmiddagborrel komt? Inderdaad.

Maar goed, als je dus nog iets zoekt om te doen nu je weer klaar bent met borrelen, dan kun je om 4:43 PM EST, wat 22:43 onze tijd is, kijken naar de nieuwste raket van Elon Musk. Ook deze keer gaat SpaceX weer proberen om een raket van het land af te lanceren en daarna op een boot te laten landen.

Iedereen weet dat dat nogal moeilijk is, en daarom doet Musk het ook. Want landen op het land dat kan iedereen een zijn schoontante. Maar wat deze lancering extra bijzonder maakt is dat er een Dragon capsule meegaat en die heeft ook een lading bij zich. En dat is voor het eerst sinds vorig jaar, want in juni explodeerde al een Dragon met lading en al.

Aan boord van de capsule zit zo’n 3000 kilo aan nieuwe spulletjes voor het ISS. Maar wat helemaal gaaf is, is dat er een nieuwe leefmodule bij zit. Het ISS wordt dus weer wat groter.

Dus vanavond hebben we eerst de lanceershow, dan volgt de landingsshow van de Falcon 9 raket en daarna hebben we nog de dockingshow. Spannende televisie voor de rechtgeaarde ruimtenerd dus.

Genoeg geouwehoer, hieronder is de link naar de livestream:

UPDATE: Dit is EPISCH: het is gelukt!

[gv data=”7pUAydjne5M”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *