LIVE: Kijk mee hoe de eerste JSF in Nederland aankomt

Auteur: , 2 Reacties

Hij is duur en hij is stuk, maar hij is desondanks gaaf en hij is (bijna) in Nederland.

De F35 Lightning II is onderweg naar Nederland. Het was een project dat ons met zijn allen een behoorlijk bak met geld heeft gekost en dan heb je ook twee vliegtuigen. Omdat de tanks tijdens een overtocht uit de VS nogal leeglopen worden de twee JSF’s begeleid door een KDC-10, oftewel een van de tankvliegtuigen van de Koninklijke Luchtmacht. En daarnaast vliegen er ook wat F-16’s mee, om de boel een beetje te beveiligen. Bij Nederland zal ook de priv√©jet van Minister Hennis, een Gulfstream van MinDef, zich bij het konvooitje voegen.

Leuk, Jeanine, maar wanneer komen de AC-130’s hierheen?

Update: Nou ze zijn er hoor. Met slechts 50 minuten vertraging aangekomen. Zap in het filmpje hieronder naar 14:40 minuten om het begin te zien.2 reacties

De Gulfstream IV van Defensie is niet de privejet van Hennis, maar vervoert algemeen hooggeplaatste personen (militair en civiel). Daarnaast wordt het toestel ingezet voor commandovoering, inspecties, coördinatie en liaisonvluchten. ;)
Apparata beloven jullie dat jullie nooit meer, maar dan ook nooit meer het over de JSF hebben? De JSF was een programma, dit vliegtuig heet de F35 Lightning II. Jullie zijn toch niet de Volkskrant?

Grappig: De P38 Lightning was een jachtvliegtuig met 2 motoren die vooral excelleerde in de oorlog tegen Japan. Ingezet tegen de Duitse Messerschmitts hadden ze duidelijk minder in te brengen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).