Lizard Squad hackt op grote schaal camera’s

Lizard Squad
Het hackerscollectief, onder meer bekend vanwege aanvallen op netwerken van verschillende online games en consoles, blijkt nu veiligheidscamera’s te gebruiken voor hun DDOS-aanvallen.

Dat ontdekte beveiligingsfirma Arbor Networks. Vele duizenden closes circuit camera’s en webcams zouden al zijn gehackt om een botnet te creëren dat in staat is banken, gamingsites en overheidswebsites plat te leggen. Afzonderlijk hebben de camera’s niet al te veel mogelijkheden, maar bij sommige DDOS-aanvallen met legers van deze camera’s werden toch hoeveelheden tot aan 400Gbps gebruikt.

Arbor stelt dat de camera’s makkelijke doelwitten zijn. Ze draaien vaak op sterk vereenvoudigde versies van Linux met zeer beperkte veiligheidsmaatregelen (zo worden patches en updates begrijpelijkerwijs minder vaak geïnstalleerd dan op PC’s). Ook de login-gegevens worden vaak hergebruikt, wat een hack helemaal een koud kunstje maakt.

Het is één van de gevaren van het internet of things: als al onze apparaten zijn aangesloten op internet, dan kan het knap lastig worden ze allemaal goed te beveiligen. Misschien kan men het beste beginnen met de beveiliging van de (zelfrijdende) auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *