Local Warming warmt je op terwijl je rondloopt

Local Warming is een verwarming die je volgt
Als je in een ruimte zit met meerdere mensen zijn er altijd een paar die het koud hebben. Met Local Warming kunnen deze mensen een warmte boost krijgen.

Het hele project van MIT’s Senseable City Lab staat nog in de kinderschoenen, maar het heeft een hoop potentie. Zo zal je energierekening drastisch verminderen als je alleen maar jezelf opwarmt in plaats van een volledige ruimte. MIT heeft dan ook een LED spotlicht ontwikkeld die jou volgt in een ruimte en je met een straal van hitte opwarmt.

De LED wordt omringt door spiegels om de hitte beter te kunnen concentreren. Daarnaast maakt het gebruik van een aantal bewegingssensoren die mensen kunnen volgen. In het gebouw waar de Architecture Biennale in Venetië wordt gehouden hangt nu een prototype. Deze verwarmt de bezoekers voordat ze het gebouw betreden.

Het hele systeem is nu nog vrij groot. Maar Carlo Ratti, een professor aan het MIT, zegt tegen Wired dat toekomstige uitvoeringen steeds kleiner zullen worden. Dit komt vooral door de techniek die nu is gebruikt en de doorontwikkeling van de LED.

Het zal nog wel even duren voordat we het apparaat in onze eigen huiskamer zullen vinden. Tot die tijd moeten we het doen met onze centrale verwarming en een zelfdenkende thermostaat.

[gv data=”5-6i6owLMQk”][/gv]

[lg_folder folder=”0_Divers/MIT_local_Warming/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *