Loch Ness monster toch niet gevonden in Apple Maps

Auteur: , 3 Reacties
Loch Ness monster toch niet gevonden in Apple Maps

Afgelopen week was het weer raak. Iedereen was in de ban van een mogelijke waarneming van 'Nessie'. Maar was het nou allemaal wel echt?

Op een foto gemaakt door een satelliet van Apple Maps was een vorm te zien wat leek op een monster uit een ver verleden. Gary Campbell van de Official Loch Ness Monster Fan Club heeft de foto bestudeerd en kon ook niet tot een andere verklaring komen. Dus het moest wel waar zijn, dit was het monster van Loch Ness.

Maar vaak zie je dingen die je graag wilt zien. Een belangrijke aanwijzing zit in de verklaring die Gary Campbell gaf aan de Daily Mail. Hij zei daartegen “het lijkt op een kielzog van een boot. Maar de boot ontbreekt.” Op de foto zien we inderdaad iets wat lijkt op een kielzog van een boot. Volgens Techcrunch is dit dan ook precies wat we zien op de foto.

Bij het aan elkaar plakken van satelliet foto’s komt het vaak voor dat boten verdwijnen. Dit komt door de manier waarop de computers dit doen. In plaats van kritisch naar de beelden te kijken werd het verhaal door een hoop nieuwssites klakkeloos overgenomen. Dat blijkt ook wel uit een zoekopdracht op Google. Maar ook nu weer blijkt dat het gaat om een logische verklaring in plaats van ‘Nessie’.3 reacties

Brr, ziet er toch behoorlijk creepy uit daarom
Serieus… Mensen moeten een echte hobby zoeken
Wat een onzin.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).