Logisch: Google komt met Android-spelcomputer

Google komt met Android-spelcomputer
Xbox, Playstation en Nintendo, maak je op voor een geduchte concurrent.

Volgens The Wall Street Journal kijkt Google met bovengemiddelde interesse naaar de ontwikkelingen rondom de 99 dollar kostende Ouya, een open source spelcomputer die op Google’s besturingssysteem Android draait. Tel daarbij op dat Android-spellen momenteel beter verkopen dan die voor consoles van Microsoft, Sony of Nintendo, en de keuze voor een eigen gameconsole is eigenlijk best logisch.

Maar er is nog een concurrent waar ze tegen willen strijden: bronnen melden dat ook Apple met een spelcomputer op de markt komt, als onderdeel van een aanstaande TV-lancering. En naast een gameconsole zou Google ook werken aan de al eerder gesuggereerde iWatch en een nieuwe mediaspeler. Laatstgenoemde zou een update zijn van de Nexus Q en deze keer wél de winkels halen. Waarschijnlijk omdat de belachelijke prijs van 299 dollar ernstig gereduceerd wordt.

De verwachting is dat deze nieuwe lichting aan hardware op Android 5.0 zal draaien, een nieuwe versie van Google’s besturingssysteem die deze herfst beschikbaar komt. Maar wanneer Google’s spelcomputer de markt raakt, is nog onduidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *