Lol: 20 jaar later geheimen ontdekt in Mortal Kombat

MK Friendship
Met IDDQD word je onsterfelijk in DOOM, met de fluit ga je naar de warpzone in Super Mario Bros 3, en in NBA Jam kun je spelen als Bill Clinton of The Fresh Prince. Dat wisten we in de jaren ’90 al, maar in een andere game-klassieker zijn nu nog geheimen ontdekt.

Is het echt al twintig jaar geleden? Damn!

Eerlijk gezegd is het al een raadsel hoe iemand ooit ‘IDDQD’ heeft ontdekt, maar feit is dat iedereen die in 1993 een zooitje diskettes met .arj-bestanden op zijn computer heeft gezet om na een paar uur gekloot Knee Deep in the Dead op te starten van deze code op de hoogte was. Maar blijkbaar hebben we met zijn allen nog niet genoeg Mortal Kombat gespeeld, want er blijkt een gloednieuwe ontdekking te zijn gedaan.

Mortal Kombat 1, 2 en 3, die in elk opzicht superieur zijn aan de Street Fighter-reeks, blijken geheime menu’s te bevatten, althans in de arcade-versies. In deze menus kun je iedere fatality bekijken, de eindfilmpjes van alle karakters zien, en zelfs een onmogelijk te verslane shooter spelen die de ‘Penacho/Miller-game’ wordt genoemd.

Natuurlijk ontstaat er hier en daar wat discussie over de vraag hoe ‘nieuw’ de ontdekking is, maar het lijkt er niet op dat iemand echt aannemelijk kan maken dat deze ontdekking al eerder is gedaan. In een video legt YouTube-gebruiker YourMKArcadeSource zijn ontdekking uit. Bekijk hier een demonstructie:

[gv data=”0WK1Ec-KVVQ”][/gv]

Eén reactie

  1. Op bepaalde arcade kasten kan je, in UMK3, ook een babality doen en op de baby een fatality (of was het nu friendship)
    Grappig om zien 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *