Lol: 30 uur lang gebruiksvoorwaarden voorlezen

Auteur: , 2 Reacties
Forbrukerradet

Als ludiek protest tegen de extreem lange en wollige terms&conditions werden ze hardop voorgelezen. 30 uur lang.

De gemiddelde Noor heeft 33 apps op zijn telefoontje staan, schijnt. Als je van deze apps de gebruiksvoorwaarden achter elkaar zet, heb je een tekst die net zo lang (en minstens zo droog) is als het Nieuwe Testament. Om de belachelijkheid daarvan te demonstreren ging de Norwegian Consumer Council de uitdaging aan ze allemaal voor te lezen. De forbrukerr├ądet werd een marathonsessie van meer dan 30 uur. 31:49:11, om precies te zijn.

Noem het Kunst, een protest, een grap, of totale onzin, maar ze kregen het voor elkaar. T&Cs van onder meer Angry Birds en Netflix kwamen aan bod. Finn Myrstad van de consumentenorganisatie gaf het volgende statement:

“The current state of terms and conditions for digital services is bordering on the absurd. Their scope, length and complexity mean it is virtually impossible to make good and informed decisions.”

Er was zelfs een live-stream beschikbaar. Inmiddels zit de read-a-thon er echter op:

Gehaald!

Gemiddeld duurt het bijna een uur om een enkele T&C voor te lezen. De treurigste was iTunes: meer dan drie uur.2 reacties

waar kan ik ’t filmpje van de livestream kijken?
@entail: Hoi, ik kan er ook geen video meer van vinden. De livestream stond hier, maar is inmiddels dus afgelopen en kan op die pagina ook niet worden teruggekeken: http://www.forbrukerradet.no/terms-and-conditions-word-by-word/

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).