LOL! Amerikaanse overheid is een softwarepiraat

Auteur: , Geen reacties
Illegale software

Best pijnlijk, de Amerikaanse overheid is namelijk betrapt op het gebruik van software zonder daarvoor te betalen. Gelukkig moet er nu een dikke boete betaald worden.

De firma Apptricity leverde software aan het Amerikaanse leger, dat moest helpen om bij te houden waar soldaten zich bevonden en of ze nog genoeg voorraden bij zich hadden. De deal tussen Apptricity en het leger voorzag erin dat 500 mensen gebruik mocht maken van deze software.

Uiteindelijk bleek dat deze software door zo´n 9.000 mensen werd gebruikt, daarom eiste Apptricity $224 miljoen van het leger. Helaas kregen ze uiteindelijk niet dat bedrag toegekend, maar $50 miljoen is nog steeds een forse schadevergoeding. Het is uiteraard ironisch dat een overheidsinstantie wordt betrapt op het illegaal gebruiken van software. De zaak kwam aan het licht toen iemand van het leger tijdens een presentatie vol trots vertelde dat duizenden soldaten deze software gebruikten. En dat is best lastig als je slechts een licentie hebt voor 500 gebruikers. (via: bbc.co.uk)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).