Lol: Dit popliedje is volgens Siri het volkslied van Bulgarije

Siri heeft het zelden zo fout
“Ik wil je gevarenzone’s betreden. Totdat ik je laat schreeuwen. Totdat je je achternaam vergeet.” Viezeriken, die Bulgaren.

Nederland heeft het Wilhelmus, de Verenigde Staten hebben The Star-Spangled Banner en Bulgarije heeft Luis Fonsi en Daddy Yankee’s zomerhit ‘Despacito’. Wacht, wat? Jazeker, volgens Siri is het volkslied van het Oost-Europese land een popliedje uit Puerto Rico, zo ontdekte een leergierige gebruiker van Reddit.

Het liedje heeft wellicht sterke banden met Puerto Rico, maar vergis je niet, het is het volkslied van Bulgarije
Foto @Yurieff/Imgur

Nu moet je dergelijke bugs niet te zwaar tillen, maar het verspreiden van fake news kan er zomaar in sluipen. Dat blijkt maar weer nadat een van ’s werelds meest toegankelijke kunstmatige intelligentie een overduidelijk verkeerd antwoord verschafte op een relatief gemakkelijke vraag. Overigens is de hilarische bug helaas alweer door Apple gefixt.

Despacito was deze zomer een gigantische hit die vooral op YouTube kaken naar de grond deed trekken. Met op het moment van schrijven maar liefst bijna 4 miljard views (3.937.153.425 om precies te zijn) is dit verreweg het meest populaire filmpje op de videowebsite. Ter vergelijking: Psy’s ‘Gangnam Style’ heeft (na 5 jaar) bijna 3 miljard views. Ook Justin Bieber’s ‘Sorry’ doet het erg goed met zo’n 2,8 miljard views.

[gv data=”kJQP7kiw5Fk”][/gv]

Overigens is het gigantische aantal slechts een van de parameters van het uitdrukken van succes op YouTube. Zo heeft deze beeldschone Amerikaanse zangeres het record van meest bekeken video in 24 uur. Deze controversiële YouTuber heeft overigens verreweg de meeste abonnee’s, wat wederom een stevige prestatie is. Maar goed, iedere prestatie verbleekt bij Siri’s conclusie dat een Puerto Ricaans liedje het volkslied van Bulgarije is.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *