LOL. Facebook wil een Facebook-telefoon van Samsung


Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook, is in Zuid-Korea om daar te praten met Samsung Electronics. Er schijnt ook een gesprek met de mobiele divisie aangeknoopt te zijn, waarin Mark aan Samsung zou hebben gevraagd om toch nog eens naar die Facebook Phone te kijken.

Dat meldt Asia One, die een anonieme bron citeert:

“Facebook has every intention of becoming the second Google, and with that intent in mind, Zuckerberg is said to have asked Samsung to step up cooperation by launching a phone with a Facebook interface.”

Het principe van de Facebook-telefoon werd recentelijk geïntroduceerd bij HTC in de vorm van Facebook Home. De applicatie is als een laag die over het Android OS wordt gelegd en tevens toegang geeft tot een groot aantal applicaties. Maar helaas voor de social mediaboer: het werd een gigantische flop. Check ook die hatelijke reviews in de Google Play Store.

Dus als Facebook dan bij Samsung aanklopt om hetzelfde geintje uit te halen, is dat op zijn minst opmerkelijk te noemen. Tenzij Facebook Home grondig wordt gewijzigd, en Samsung toch beter van de deal kan worden. Maar daar lijkt het niet op, en men verwacht dan ook dat Samsung het plan zal afschieten. Samsung zit daarnaast niet te wachten op een bedrijf als Facebook dat eventjes een tweede Google wordt. Aan Google zelf hebben ze hun handen al vol, aangezien die straks hun eigen mobiele hardware onder de Motorola-vlag (Moto X) gaan uitrollen.

Zuckerberg had gelukkig nog andere, meer realistische zaken te bespreken met de top van Samsung tijdens zijn reis door Korea, zoals het uitbreiden van advertentieactiviteiten op mobiele apparaten.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *