LOL. Importverbod voor oudere iPhones en iPads in de VS


De geruchtmakende patentenoorlog tussen Samsung en Apple heeft een nieuw hoogtepunt bereikt. De International Trade Commission heeft zich uitgesproken over de inbreuk van een Samsung-patent, waardoor een aantal Apple-modellen niet meer mag worden geïmporteerd in de Verenigde Staten.

Het patent heeft betrekking op een onderdeel voor het draadloos versturen en ontvangen van data. Dit werd gebruikt in de iPhone 4, iPhone 3, iPhone 3GS, iPad 3G en de iPad 2 3g voor de Amerikaanse telco AT&T. In nieuwere modellen heeft Apple een andere technologie gebruikt. De technologie zou door Samsung Electronics onder de regels van “standard essentials” moeten worden aangeboden aan de concurrentie. Oftewel: voor een schappelijk prijsje. Volgens Apple is dat nooit gebeurd, en volgens Samsung maakt Apple er doodleuk inbreuk op. De rechter geeft de Zuid-Koreanen nu gelijk…

Alleen ingrijpen van Obama of een gang naar de federale rechter kan het importverbod nu nog tegenhouden. In een reactie aan AllThingsD zegt Apple in beroep te zullen gaan tegen de uitspraak van de ITC.

Wordt vervolgd.

UPDATE: Uitspraak van de ITC HIER (PDF-alert) te lezen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *