Lol: bedenker Kickstarter-campagne gebruikt geld voor huis

Auteur: , 6 Reacties
Kickstarter Huis

Take the money and run, dacht dit Kickstart-genie. Geld opstrijken voor een printer die er nooit kwam en daarmee een kast van een huis laten bouwen.

Eén van de cofounders van de Peachy Printer heeft meer dan $350.000 van het project gebruikt om een eigen paleisje te bouwen. Erger nog: de andere founders wisten dat al in 2014, maar gingen ondertussen vrolijk door met het plaatsen van updates over hun waanzinnige project. Voor slechts honderd dollar kon je de eerste printer/3D-printer-combi van het Canadese Rinnovated Design (geregistreerde handelsnaam) aanschaffen. Niet dus.

Rylan Grayston en David Boe waren de eigenaren en het geld werd aanvankelijk gewoon op de privérekening van Boe gestort. Die had blijkbaar zijn zinnen gezet op een MTV-cribs-waardig geval. Hij kon de verleiding niet weerstaan.

Achter de schermen werd een oplossing gezocht. Boe had tegelijkertijd een zogenaamde draw-mortgage genomen, een hypotheek waarbij in elke fase van de bouw een bedrag vrijkomt. Maar de bouw vorderde trager dan gepland en Boe kon zijn schuld aan zijn mede-eigenaren niet terugbetalen.

Maar het wordt allemaal nog veel grappiger. Al in 2014 nam Boe een uitgebreide bekentenis op, waarin hij zei stom te zijn geweest en het allemaal goed zou maken. Zonder zijn medeweten heeft Grayston deze beelden nu vrijgegeven, om zo openheid te geven aan de backers. Op de campagne-pagina zijn twee videos geplaatst:


…Terwijl er op 9 maart nog doodleuk is geschreven: We are still in the process of generating our laser certification report. While it has taken significantly longer than expected, we have made a lot of progress!… en nog meer onzin om tijd te rekken. En die video is dus al opgenomen in 2014.

Niet meer backen met PayPal dus, dit soort projecten.6 reacties

Die titel is weer heel vreemd.
soit… het zal zeker niet de eerste keer zijn wel de eerste keer dat er iemand er voor uitkomt.

Altijd een risico dat Kickstarter gedoe. Heb al enkele zaken mee-gefund en de enige keren
dat ik mij opgelicht voelde is toen het post kantoor 40 euro importkosten vroeg voor iets van 100 euro… (GoFar bijvoorbeeld)
@DonYannickova: Hoi, wat begrijp je niet aan de titel?
@vanderlinindustries: zo lijkt het dat de firma Kickstarter zelf de schuldige is.
@DonYannickova: Ha, zit wat in. Ik bedoelde natuurlijk Kickstarter als in: iemand die Kickstart, maar dit werkt eigenlijk niet. Ik pas hem aan.
Wat een douchebag, daarom doe ik nooit aan die kickstarter shit beginnen.
Zijn vaak mooie spullen maar er wordt teveel gescammed.
Is dit niet strafbaar dan?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).