Lol: Nintendo tovert Tetris om tot battle royale

Lol
Wacht, Tetris en battle royale?!

De game-industrie staat sinds de launch van PUBG behoorlijk op z’n kop; het subgenre ‘battle royale’ domineert terwijl ontwikkelaars wanhopig een stukje van de (kleine) taart proberen te veroveren. Ook Nintendo doet mee met de gekte, maar in plaats van dat ze Splatoon of Zelda een battle royale-make-over geven, gaan ze voor een klassieker van heb ik jou daar.

Tetris is een van de langstlopende videogame-franchises ooit. De game kwam midden jaren ’80 uit en is sinds dien een van die standaard videogames die werkelijk iedereen kent. Het concept is daarbij nauwelijks veranderd.

Tot vandaag, want Nintendo onthult Tetris 99, de battle royale-variant van het blokkenspel. ‘Hoe gaat dat in godsnaam in z’n werk,’ vraag je terecht. Nou, de speler wordt zoals gewoonlijk ‘gedropt’ met 99 andere spelers, waarna men moet ‘vechten’ tot er nog één speler over is. Ja, ik gebruik een hoop aanhalingstekens, want eigenlijk is het niets meer dan competitief Tetris spelen.

Er zitten een soort aanvallen in de game waardoor je het andere spelers indirect moeilijker kunt maken. Er verschijnen dan extra rijen met blokken in beeld bij je tegenstander. Het ogenschijnlijk simpele puzzelspelletje is daarbij zo competitief mogelijk gemaakt met heftige muziek, visuele indicatie van alle 99 andere spelers en hun aanvallen onderling en een drukke achtergrond.

Tertris 99 is gratis voor iedereen die een Switch Online-abonnement bezig. De online service van Nintendo kost een schamele €20 euro per jaar en daar krijg je nu dus onder andere deze game gratis bij. Oh, en als je toch al aan het genieten bent van klassiekers, check dan in dit artikel welke andere SNES-games je op de Switch kunt spelen.

Ben je toch toe aan een ‘fatsoenlijke’ battle royale-ervaring, dan zit je op Apparata goed. Zo check je voor de meest recente BR-hit Apex in dit artikel 7 tips voor beginners zodat je snel alles onder de knie krijgt. Eenmaal goed bezig lees je hier waar je je zuurverdiende in-game geld het beste aan kunt uitgeven. Blijft je toch liever bij Fortnite dan hebben we hier ook een guide voor je om de beste speler te worden.

Lees ook: Niet één, maar drie Tetris-films

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *