Lol: Waarom deze kinderlijke game toch is verbannen in China

Het is weer zover: de Chinese overheid heeft weer een game verbannen. Ditmaal is het de uitzonderlijk schattige, kindvriendelijke, gezellige game Animal Crossing. Waarom?!

Aah China, een land van technologische innovatie, prachtige natuur en het verbannen van videogames. De flinterdunne ideologie van het voormalig communistische land werd al ‘bedreigd’ door ziekte-managementgame Plague Inc., maar de nieuwste ban van een videogame slaat alles.

China heeft zojuist Animal Crossing: New Horizon verboden, zo meldt BusinessInsider. Deze kindvriendelijke sociale game vol kleurrijke personages, gezellige dieren, gezelligheid, creativiteit en een rustgevend muziekje blijkt toch te heftig voor de Chinese overheid.

Maar het omtoveren van een verlaten eiland tot sociale gezellige plek is niet de reden waarom China er de kriebels van krijgt. Het ding is, in de game bouw je langzaam maar zeker een samenleving op met allerlei gezellige dieren en plekken om te hangen. Die plekken kun je ook online bezoeken met je vrienden, en laat een bijeenkomst van onafhankelijk denkende individuen nu net de achilleshiel van het regime zijn.

Met de design-feature in Animal Crossing: New Horizon kun je zo’n beetje alles maken wat je maar wilt, waaronder ook anti-Chinese leuzen. En dat is precies wat er gebeurde; ‘free Hong Kong’ werd op verschillende plekken op eilanden van spelers geschreven, waarna er virtuele ‘protesten’ plaatsvonden. Vergeleken met de rellen in GTA Online is dit natuurlijk hartstikke kalmpjes, maar desalniettemin was het reden genoeg voor de Chinese overheid om de game te verbanen.

https://twitter.com/joshuawongcf/status/1245644934306074625

Animal Crossing: New Horizon is zowel commercieel als kritisch een gigantisch succes. De populaire serie van Nintendo is nu beschikbaar op de Nintendo Switch. Behalve in China dan!

Lees ook: Coronavirus: goed nieuws, gevaarlijk nepnieuws en tech

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *