Lol: wet uit 1835 maakt hoverboard illegaal op straat [UK]

Auteur: , 6 Reacties
Swegway

De politie in Engeland waarschuwen mensen die op een hoverboard over straat rijden. Er staat namelijk een boete op, gebaseerd op een ouderwets geschreven wet.

Voor wie denkt dat we te maken hebben met een verlate 1-april grap. Nee, dit is de realiteit. Zelfs het Britse Metropolitan Police waarschuwt op Twitter over de wet. Door de komst van steeds meer gadgets voor op de straat, voelde de Britse politie zich genoodzaakt een berichtje te delen op het sociale netwerk.

Tweet

De wet geldt voor alle ‘zelf-balancerende voertuigen‘ die gebruikt worden op de openbare weg in Engeland. Hieronder vallen onder andere de prehistorische Segway, en diens concurrenten.

De Britse overheid vindt de wet wel prima zo en ze zijn dan ook niet van plan om de regel te gaan aanpassen. Wie wil rijden op z’n hoverboard, zal dat op privĂ©-grond moeten doen.6 reacties

Haha ok, als de eerste boete is uitgedeeld wil ik graag een rechter hierover z’n oordeel horen vellen.
@entail: Hoezo? het is vrij simpel, in de wet staat dat het niet mag, dus dan mag het gewoon niet. Daar veranderd een rechter helemaal niets aan.
@robert110: Het is maar goed dat jij geen rechter bent. Gelukkig werkt het niet helemaal zo bij wetten die zo gedateerd zijn :)
@robert110: Zie ‘Stefje’. Toegegeven, het common law systeem in Engeland werkt anders maar ook daar is nog steeds veel te doen met de strafmaat. Effectief reduceren tot 0 waarschijnlijk, net zolang totdat de wet wordt geschrapt, een moderne minimumstrafmaat in wordt gevoerd of de politie doorkrijgt dat boetes schrijven toch geen zin heeft :)
Mag je dan wel fietsen? Dat valt ook onder de zelfbalancerende voertuigen lijkt me.
@potver7: Dus jouw fiets blijft uit zichzelf rechtop staan? Denk het niet…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).